MAHMUD ABBAS: TARİHE KUDÜS'Ü SATAN BİRİ OLARAK GEÇMEYECEĞİM

 

Görüntülenme: 2031 Tarih: 01 Şubat 2020 19:00
MAHMUD ABBAS: TARİHE KUDÜS'Ü SATAN BİRİ OLARAK GEÇMEYECEĞİM

Filistin Özerk Teşkilatı Başkanı Mahmut Abbas bugün yaptığı açıklamada, kendi meselelerini takip etmek için BM Güvenlik Konseyi'ne başvuracaklarını belirterek, artık İsrail ile müzakerelerde tek arabulucu olmasını kabul etmediklerini vurguladı.

Arap Birliği Mısır'ın başkenti Kahire'de Yüzyılın Anlaşması'nın ABD Başkanı Donald Trump tarafından açıklanmasının ardından acil olarak toplandı.

Olağanüstü Toplantında konuşan Abbas, Filistinliler'in muhtelif yerlerde Yüzyılın Anlaşmasını protesto etmeye başladıklarına işaretle, ABD Başkanı Trump ile yaptıkları görüşmelerinin hiçbirinden en ufak bir sonuç çıkmadığını kaydetti.

ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü işgal rejiminin başkenti olarak ilan etmesine karşı çıktığına dikkat çeken Abbas, Trump'ın Yüzyılın Anlaşması denen plandan bir şey bilmediğini vurguladı.

Yüzyılın Anlaşması'nın BM'nin tüm yasal kararnamelerini çiğnediğine dikkat çeken Filistin Özerk Teşkilatı Başkanı, barış sürecinde ABD'nin tek arabulucu olmasını artık kabul etmediklerini kaydetti.

Abbas, bundan böyle İsrailliler'le güvenlik dahil hiçbir ilişkileri olmayacağını, onların bir işgalci güç olarak, kendi sorumluluklarını kabul etmeleri gerektiğini ifade etti.

Abbas, Yüzyılın Anlaşması'na tamamen karşı olduklarını bir kez daha deklare etti.

Abbas "Trump'ın Yüzyılın Anlaşması planını reddediyorum. Kudüs'ü satan veya Kudüs'ten vazgeçen biri olarak tarihte yer almayacağım" dedi.

 

Arap Birliği'nin Yüzyılın Anlaşması gündemiyle acil toplantısı bugün Kahire'de dışişleri bakanlar seviyesinde Birliğin Dönem Başkanı Irak Dışişleri Bakanı Muhammed Ali Hekim'in konuşmasıyla başladı.

parstoday

Yorumlar