EMEKLİ HAVA KURMAY ALBAY İHSAN SEFA: ‘TÜRKİYE KÜRECİK RADARINI KAPATMAMAKLA İSRAİL’E DESTEK VERMİŞTİR’ (VİDEO)

İran’ın siyonist İsrail’e yönelik hava harekâtı sonrası, gözler yeniden Kürecik Nato Radar Üssü’ne çevrildi. Kürecik Nato radarının İran’ın operasyonu sırasında korsan İsrail’e bilgi verip vermediği tartışma konusu oldu. İran’ın operasyonunu Ulusal Kanal’a değerlendiren Emekli Hava Kurmay Albay İhsan Sefa, Kürecik’in, operasyon gecesi İsrail’in korunmasında aktif rol oynadığını ve Ankara’nın Kürecik’i kapatmayarak terörist İsrail’e destek verdiğini söyledi. 

Görüntülenme: 2739 Tarih: 16 Nisan 2024 21:43
EMEKLİ HAVA KURMAY ALBAY İHSAN SEFA: ‘TÜRKİYE KÜRECİK RADARINI KAPATMAMAKLA İSRAİL’E DESTEK VERMİŞTİR’ (VİDEO)

Albay İhsan Sefa’nın açıklamaları şu şekilde: ‘Kürecik İsrail’i korudu. Türkiye Kürecik Radarını kapatmamakla İsrail’e destek vermiştir. İran’dan atılan 120 tane balistik füzenin yarısına yakını Kürecik vasıtasıyla önlendi. Eğer Kürecik Radarı olmasaydı o balistik füzelerin tamamı İsrail’in tepesine inerdi. Kürecik Nato Radarı İsrail’in Türkiye’deki gözüdür. Kürecik Radarı 1840 metre yüksekliktedir ve İsrail’e atılan füzeyi anında görür.  

Kürecik Radar Üssü Avrupa’yı korumuyor. Türkiye’yi de korumuyor. Kürecik Radar Üssü aynı anda füzenin izini İsrail’e aktarıyor. İran’ın misillemesinde de balistik füzelerin büyük bölümü bu şekilde önlendi. Biz, bu harekatta gizli taraf olduk.  

Türkiye, Kürecik Radarını kapatmamakla İsrail’e destek vermiştir. Resmen soykırım yapan İsrail karşısında neden korkuyorsunuz? Neden sessizsiniz? Türkiye dik durmadığı müddetçe, Türkiye kafasını çıkarıpta gücünü göstermediği müddetçe bölgede savaş da bitmez. PKK da bitmez. Türkiye’ye olan saldırı da bitmez.  

Hükümet Kürecik’i kapatmalıdır. İncirlik’ten Amerikan uçaklarının kalkışı engellenmelidir. Bu bile İsrail’i durdurur. Bu bile bölgedeki savaşı önler. Radarın çevre korumasını kim yapıyor? Türkiye yapıyor. Elektriği kesin, jeneratörleri çalıştırmayın. Bitti.  

İran son derece başarılı bir harekat yaptı. Harekat son derece akıllıca ve zekiceydi. Karşı tarafın hava savunmasını allak bullak etti. İsrail yöneticileri korkudan kaç gündür sığınaklarda yaşıyor. Bu bile yeter onlara. Karşıdaki gücü gördüler. İran’ın gerekirse bunları vurabileceğini gördüler.’  

Yorumlar