KASSAM TUGAYLARI SİYONİST ORDUNUN KARARGAHINI VURDU

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın askeri kanadı niteliğindeki Kassam Tugayları bugün (29 Nisan Pazartesi) yaptığı açıklamada, siyonist işgal ordusunun 769 Doğu Tugayı'nın 1948'de işgal edilmiş Filistin topraklarının kuzey kesiminde yer alan Ciybur üssündeki komuta merkezine Güney Lübnan tarafından yoğun bir şekilde füze saldırısı gerçekleştirdiğini bildirdi. 

Görüntülenme: 230 Tarih: 29 Nisan 2024 02:22
KASSAM TUGAYLARI SİYONİST ORDUNUN KARARGAHINI VURDU

Kassam Tugayları yayınladığı askeri duyuruda "Bu saldırı işgal güçlerinin Gazze'deki sabırlı halkımıza ve Batı Şeria'da işgale başkaldıran halkımıza yönelik katliamlarına bir cevap niteliği taşımaktadır." ifadesine yer verildi. 

Bu arada işgal ordusunun radyosu tarafından yayınlanan bir haberde de, "Ülkenin kuzey kesiminde yer alan İsbu'u'l-Celil tarafına Güney Lübnan tarafından 30 füze saldırısı gerçekleştirildi." ifadesine yer verildi.

Kassam Tugayları dün de Gazze'de işgal hedeflerine yönelik birçok eylem gerçekleştirilmesine, bir işgal helikopterinin düşürülmesine, bazı işgal askerlerinin pusuya düşürülmesi ve 3 işgal askerinin öldürülmesi, 11 işgalci askerin de yaralanmasına, işgal uçaklarından atılan F16 füzelerinden patlamamış olanların işgal askerlerine karşı kullanılması sonucu çok sayıda işgal askerinin imha edilmesine dair açıklamalar yayınlamıştı. 

Siyonistlere ait haber kaynaklarının yayınladığı bir haberde de Batı El-Celil'de Şitola yahudi yerleşim merkezine dün atılan bir antitank füzesinin bir eve isabet ettiği ve büyük hasara neden olduğu bilgisi verildi. Siyonistlere ait Kanal 12 isimli haber kanalı antitank füzesinin Güney Lübnan tarafından atıldığına dikkat çekti. Kanal füzenin evde maddi hasara neden olduğu ancak can kaybına ya da yaralanmaya neden olmadığı iddiasında bulundu.

Lübnan'daki Hizbullah da dün yaptığı açıklamada Şitola yahudi yerleşim merkezinde işgalci askerlerin kullandığı binayı doğrudan hedef aldığını, binanın bu saldırıda isabet aldığını ve büyük hasar meydana geldiğinin anlaşıldığını bildirmişti.  

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar