FİLİSTİN İÇİN 1000 GENÇ İNCİRLİK ÖNÜNDE EYLEM YAPTI (VİDEO-FOTO)

Filistin İçin 1000 Genç, 27 Nisan 2024 cumartesi günü İncirlik Üssü'nün önünde Kürecik ve İncirlik kapatılsın feryadını yükseltti. İncirlik Üssü'ne kadar yürüyen grup üyeleri burada basın açıklaması yaptı. Türkçe ve İngilizce pankartların taşındığı ve sloganların atıldığı eylemde, basın açıklamasını Mehdi Deveci okudu. Eylem sırasında polisin yoğun güvenlik önlemleri alması dikkat çekti. 

Görüntülenme: 415 Tarih: 29 Nisan 2024 09:19
FİLİSTİN İÇİN 1000 GENÇ İNCİRLİK ÖNÜNDE EYLEM YAPTI (VİDEO-FOTO)

Okunan basın açıklaması metni şu şekildedir: 

Değerli basın mensupları ve kıymetli katılımcılar! 

Filistin halkı 7 aydır, dünya tarihinde eşine az rastlanır bir soykırıma maruz kalıyor. 

Siyonist İsrail rejimi işgal ve katliamlarını dünyanın gözü önünde artırarak devam ettiriyor.  

On binlerce Gazzeli bombalarla ve açlıkla katledildi. Dünyanın onurlu halkları ise bu soykırıma karşı çıkmak için dört bir yandan ayağa kalktı. Gazze Direnişinin yükselttiği “Küresel İntifada” çağrısı tüm dünyada yankılanıyor. 

Kapitalist dünya düzeni, siyonist katliama gözlerini kapatırken, bugün ABD üniversitelerinde olduğu gibi, soykırımı engellemeye çalışan vicdanları da boğmaya çalışıyor. 

Emperyalistlerin acımasız savaş aygıtı bir bütün hâlinde siyonist İsrail’in arkasında durdu! Onun yaptığı katliamlara ortak oldu! Diplomatik, siyasi ve askeri desteğini siyonistler lehine seferber etti.  

ABD, İngiltere, Almanya ve Fransa başta olmak üzere NATO ile ete kemiğe bürünen emperyalist katiller, Filistin halkına reva gördükleri katliam ile bütün bir insanlığa göz dağı verdi.  

Batı Asya’nın pek çok yerine yayılmış askeri üsleri vasıtasıyla halkları ve coğrafyaları kontrolü altında tutmaya çalışan emperyalist devletler, ileri karakol olarak kurdukları işgalci İsrail’i güçlendirmeyi öncelikli sorumlulukları olarak gördüler. 

Türkiye; 1952’den bu yana, ABD ve AB’nin aparatı olan NATO’nun üyesidir. NATO, Anadolu’nun koynunda beslediği bir yılandır. Ülkemizdeki tüm askeri darbelerde ve iç çatışmalarda NATO’nun yani ABD’nin doğrudan müdahalesi vardır. İşbirlikçi AKP iktidarının izniyle Irak ve Suriye’yi bombalayan ABD uçakları İncirlik’ten havalanmıştır.  

Batı Asya’daki tüm emperyalist ve siyonist işgallerde parmağı olan NATO, 74 yıldan beri Türkiye'nin sırtında vebal, ayağında pranga olarak durmaktadır. NATO, adeta Türkiye’ye giydirilen bir deli gömleğidir. En önemli üslerini topraklarımızda bulundurarak Türkiye de bu işgalcilere ortak olmaktadır. Herkesin bildiği gibi, NATO demek Amerika demektir. NATO’nun asli görevi Amerika'nın menfaatlerine, korsan İsrail'in menfaatlerine ve büyük İsrail'in kurulmasına hizmet etmektir. NATO, ırkçı İsrail'in arka planındaki en büyük moral ve destek gücüdür.  

Türkiye’de emperyalizmin yani NATO’nun hizmetindeki en bilinen üsler İncirlik ve Kürecik’tir. 

Bu arkamızda bulunan İncirlik’te askeri hareketlilik hava yoluyla organize edilirken, Malatya Kürecik’teki radar faaliyetleriyle ABD ve işgalci İsrail’e istihbarat desteği sağlanmaktadır. 

Gazze’ye yönelik soykırımın devam ettiği günlerde yani 5 Kasım’da İngiliz medyasında da yayınlandığı üzere, İncirlik’ten kalkan ABD Hava Kuvvetlerine ait C-130J Hercules askeri nakliye uçağı Güney Kıbrıs’taki Agratur İngiliz üssünü kullanarak katil İsrail’e silah ve mühimmat sevk etmiştir. 

İran ile İsrail arasında gerilim devam ederken ABD Hava Kuvvetlerine ait 2 adet B-1B Lancer tipi bombardıman uçağının tatbikat bahanesiyle İncirlik üssüne gelmesi de çok manidardır.  

İncirlik üssünde bulunan ve her ay ABD askerleri tarafından bakımı yapılan 50 adet nükleer bomba bu kadim toprakların hangi halkının başına atılmak üzere topraklarımızda tutulmaktadır. NATO politikaları çerçevesinde nükleer bombalara ev sahipliği yapması Türkiye için bir tehdittir. ABD, nükleer bombaları bir yerde kullandığı anda, karşıdaki ülke sizi hedef olarak konumlandırır. Türkiye, NATO'nun bu politikasına destek verirken, hedef ülke haline gelmektedir. Yunan halkı bile bu bombaları ülkelerinde istemezken biz neden Adana’mızda bu bombaların tutulmasına göz yumalım?!  

Ayrıca çizmesi dünyanın her tarafındaki sivillerin, çocukların kanına bulaşmış yüzlerce ABD askerinin burada bulunmasını istemiyoruz ve o yüzden buradan bir kez daha haykırıyoruz: Yankee Go Home!  

2012’den bu yana Malatya’da faaliyet gösteren Kürecik NATO Radarı, korsan İsrail’in kalkanı olarak çalışmaktadır. Bu gerçeği, önceki NATO Genel Sekreteri açıkça söylemiştir. 

Hükümete yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesi 2021 yılında Kürecik NATO Radar Üssü’nün İsrail’e yaptığı hizmeti okuyucularına sür manşetten duyurmuştu. Söz konusu gazetenin haberinde aynen şu ifadeler yer almıştı: ‘Türkiye, sadece NATO kullanımını şart koşmasına rağmen buradaki bilgiler İsrail’e aktarılıyor. İran'ı gözetleyen radar sisteminden elde edilen istihbarat bilgileri, NATO’ya ve ABD’ye gönderiliyor. Ancak İsrail’in ABD ile balistik savunma konusunda var olan özel anlaşması gereği, bu bilgilerin Körfez ülkeleri ve İsrail ile paylaşıldığına kesin gözüyle bakılıyor.’ 

Bu arada Türk Silahlı Kuvvetleri’nin en üst tepesinden emekli olmuş Genelkurmay istihbarat dairesi eski başkanı General İsmail Hakkı Pekin, Tümgeneral Beyazıt Karataş, hava kurmay albay İhsan Sefa gibi önemli isimler de yaptıkları açıklamalarda Kürecik NATO Radar Üssü’nün işgalci İsrail’e hizmet ettiğini defalarca ifade ettiler.  

Biz, Adana’dan İncirlik üssünün önünden halkımız adına devlet yöneticilerine sesleniyoruz: İncirlik ve Kürecik üslerini kapatmanın ve NATO’dan çıkmanın tam vaktidir! 

Öte yandan biz, işgalci İsrail ile ilişkilerin kısıtlanmasını veya askıya alınmasını değil, tamamen kesilmesini istiyoruz. Dün sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’le ticareti kestik dediği sırada bile, İstanbul’dan bir gemi İsrail’e, İsrail’den de bir gemi Türkiye limanlarına hareket halindeydi.  

Milletimizin iktidardan talebi net, biz ülkemizin limanlarının katil israil’e giden ve oradan gelen tüm gemilere kapatılmasını istiyoruz.  

Terörist İsrail ile ticareti devam ettiren şirketlerin de peşini bırakmayacağız. Onları her platformda ifşa etmeyi sürdüreceğiz.   

Bu haklı taleplerimiz karşılık buluncaya kadar meydanlarda olmaya ve işbirlikçilerin yüzüne gerçekleri haykırmaya devam edeceğiz.  

Adana’dan Filistin Direnişini ve Gazzeli kardeşlerimizi birkez daha selamlıyoruz.  

Yaşasın Gazze Direnişimiz 

Yaşasın Küresel İntifada  

Kahrolsun Amerika  

Kahrolsun İsrail ve İşbirlikçi Rejimler  

FİLİSTİN İÇİN 1000 GENÇ

Yorumlar