İŞGALCİ İSRAİL 8 BİN DÖNÜM ARAZİYİ GASP ETTİ

Siyonist işgal rejimi Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinin en verimli tarım arazilerine sahip mıntıkası olarak bilinen Gavru'l-Ürdün bölgesinde Filistinlilere ait 8 bin dönüm araziyi, gayri meşru bir şekilde inşa edilen yahudi yerleşim merkezleri yararına kullanmak üzere gasp etti.  

Görüntülenme: 271 Tarih: 23 Mart 2024 14:25
İŞGALCİ İSRAİL 8 BİN DÖNÜM ARAZİYİ GASP ETTİ

Siyonistlere ait haber kaynaklarının verdiği bilgilere göre İsrail Yayın Komitesi, Gavru'l-Ürdün bölgesinde 8 bin dönüm arazinin, yüzlerce yeni yerleşim birimi, ayrıca sanayi ve ticaret siteleri ile diğer iş yerleri inşa edilmesi için "İsrail arazisi" olarak tanımlandığını duyurdu. 

Haberde şu an güya "devlet arazisi" ilan edildiği söylenen alana söz konusu birimlerin ve iş yerlerinin inşa edilmesi projesinin bir yıl sürebileceği ve başlatılması için ayrıca siyasi yönetimin onayına ihtiyaç olduğu iddia edildi. 

Bütün uluslararası kararlarda siyonist işgal rejiminin Filistin'in Batı Şeria bölgesindeki varlığı işgal olarak tanımlandığı halde siyonist işgalcilerin burada sürekli yeni araziler gasp etmesine suskun kalınıyor. İşgal güçlerinin Batı Şeria bölgesinde şimdiye kadar gasp ettikleri araziler üzerine kurulan sözde yahudi yerleşim merkezlerinde şu an 800 bin civarında yahudi yerleşimci göçmenin ikamet ettiği tahmin ediliyor. 

Siyonist işgal güçleri tarafından himaye edilen yerleşimci çeteler Batı Şeria'nın her tarafında sürekli terör estiriyor. Bazen Filistinlilere saldırıyor, bazen onların arazilerini tahrip ediyor, ağaçlarını yakıyor veya kırıyor, evlerini yakıyor, koyun sürülerini ve tarım ürünlerini çalıyorlar. 

İşgal rejimi bu bölgedeki yerleşim faaliyetlerini tamamen uluslararası hukuka aykırı bir şekilde yürüttüğünden ve sürekli yeni yerleşim merkezleri inşa ettiğinden yahut mevcut yerleşim merkezlerine yeni yerleşim birimleri eklediğinden haklarında kesin ve doğru bilgileri tam olarak vermiyor. O yüzden farklı merkezler tarafından birbirinden farklı bilgiler verilebiliyor.  

Uluslararası yasalara göre bu yerleşim merkezlerinin tamamı gayri meşru sayılıyor. İşgal rejimi bu yerleşim merkezlerinin tamamını Filistinlilerin arazilerini hukuksuz yollarla gasp etmek suretiyle inşa etmiş durumda. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar