EURO-MED ŞİFA HASTANESİ HAKKINDA ÖNEMLİ BİR RAPOR YAYINLADI

Kısa adı Euro-Med olan Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlem Merkezi, siyonist işgal askerlerinin halen operasyonlarını sürdürdükleri Şifa Hastanesi'nde ve civarında sivil insanlara, hastalara ve sağlık görevlilerine yönelik son derece vahşice ve korkunç uygulamalara başvurduğunu dile getirdi.  

Görüntülenme: 241 Tarih: 23 Mart 2024 13:13
EURO-MED ŞİFA HASTANESİ HAKKINDA ÖNEMLİ BİR RAPOR YAYINLADI

Euro-Med bugün (22 Mart Cuma) yayınladığı açıklamada işgal güçlerinin Gazze şehrinin tümünde sivil insanlara saldırılarda bulunduğunu, evlerini kasten yaktıklarını, insanları keyfi bir şekilde katlettiklerini, Şifa Hastanesi'ne ve civarındaki evlere yönelik olarak yoğun silahlı saldırılar ve top saldırıları düzenlediklerini ifade etti. 

Açıklamada işgal güçlerinin, binlerce insanın sığınağı durumunda olan Şifa Hastanesi'nde beş günden beri sürdürdükleri askeri operasyonlarda ise insan vicdanının asla kabul etmesi mümkün olmayan son derece vahşice uygulamalara başvurulduğuna dikkat çekildi. 

Açıklamada işgal güçlerinin insanları çırılçıplak soyup elleri ve gözleri bağlı bir şekilde meydanlarda tuttukları ve onları canlı kalkan olarak kullandıkları vurgulandı. 

Açıklamada işgal askerlerinin aynı zamanda civardaki evlere de baskınlar düzenleyerek içindekilere çok iğrenç muamelelerde bulundukları ve birçoklarının da esir alındığı belirtildi. 

İşgal güçlerinin Şifa Hastanesi ve çevresine düzenledikleri saldırılarda şimdiye kadar aralarında sığınmacıların, hastaların ve sağlık görevlilerinin de yer aldığı 400 kişiyi esir aldıkları ifade edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar