FLAŞ HABER: SİYONİSTLERİ GAZZE İÇİNDE DAHA BÜYÜK BİR SÜRPRİZ BEKLİYOR

Gazze’deki direniş kaynakları: Siyonistleri Gazze içinde daha büyük bir sürpriz bekliyor. 

Görüntülenme: 4361 Tarih: 11 Ekim 2023 10:32
FLAŞ HABER: SİYONİSTLERİ GAZZE İÇİNDE DAHA BÜYÜK BİR SÜRPRİZ BEKLİYOR

Filistin direnişine mensup kaynaklar Gazze'deki Tesnim muhabirine, Hamas hareketinin, "Aksa Tufanı" operasyonunun planlanması sırasında siyonist rejimin Gazze'ye kara saldırısı düzenleme ihtimaline karşı gerekli hazırlıkları da düşündüğünü söyledi.

Bu kaynaklar, Hamas ve diğer direniş gruplarının saldırıyı planlarken siyonist ordusunun Gazze'ye karadan girişi seçeneğini de göz önünde bulundurmasının ve bunun için gerekli önlemleri hazırlamasının doğal olduğunu ifade etti.

Yani kara harekâtının başlaması durumunda siyonist askerler için büyük bir kabus yaratacak sürpriz plan hazır.

Tesnim'in haberine göre, direnişin geçmişte "siyonist rejimin planını bozmaya yönelik önleyici tedbirler" alanında da benzer deneyimleri var. Bu bağlamda Siyonist düşmandan esir alınması, Tel Aviv'in güney Lübnan'ı işgal etme planının değişmesine ve sonuçta bu operasyonun başarısızlıkla sonuçlanmasına neden olan 33 gün savaşını örnek olarak verebiliriz.

Hamas bu kez de Netanyahu'yu tepki göstermeye zorlamak için operasyon başlattı ve bunun sonucunda siyonist ordu gerekli hazırlıkları yapmadan Gazze'ye operasyon yapmak zorunda kaldı.

İkinci önemli nokta ise Hamas'ın Gazze'nin kontrolünü ele geçirdiği 2005 yılından bu yana Siyonist rejimin Gazze'de 4 kez kapsamlı operasyonlara başvurması.. Fakat işgali sırasında bu toprakların bir metrekaresini bile muhafaza edemedi.

Uluslararası gözlemcilere ve hatta siyonist uzmanlara göre, "Aksa Tufanı" operasyonu siyonist rejim açısından büyük bir istihbarat skandalıydı. Bu hazırlıklarla söz konusu operasyonu tasarlayanların, özellikle Tel Aviv yetkililerinin Gazze'deki kara operasyonlarına ilişkin kararı başta olmak üzere, sonraki aşamalar için yeterli önlemleri almış olmaları doğaldır.

kudusgunu.com

Yorumlar