FİLİSTİNLİ ESİR CUMA EBU ĞUNEYME ŞEHİD OLDU

İşgal altındaki En-Nakab bölgesi sakinlerinden Filistinli esir Cuma Ebu Ğuneyme, durumu ağırlaşması üzerine Eshel Cezaevi’nden işgal rejimindeki bir hastaneye nakledilmesinden birkaç gün sonra şehit oldu. 

Görüntülenme: 114 Tarih: 17 Mart 2024 00:51
FİLİSTİNLİ ESİR CUMA EBU ĞUNEYME ŞEHİD OLDU

Filistin Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti ile Filistinli Esir Kulübü’nün bugün (16 Mart Cumartesi) konuyla ilgili yaptıkları açıklamada, En-Nakab sakinlerinden 26 yaşındaki esir Cuma Ebu Ğuneyme’nin şehit olduğu duyuruldu.
 

Açıklamada, işgal yönetiminin beş gün önce esir Ebu Ğuneyme’nin sağlık durumunun kötüleşmesi sebebiyle Eshel Cezaevi’nden bir hastaneye nakledildiğini söylediğine işaret edildi.
 

Bu arada, esir Ebu Ğuneyme’nin resmi açıklamalara göre işgal rejimi zindanlarında yılbaşından bu yana şehit düşen Filistinli beşinci esir ve 7 Ekim 2023’ten bu yana şehit düşen on birinci esir olduğu belirtildi.
 

Resmi açıklamaların dışında özellikle işgal güçlerinin Gazze Şeridi’nde gözaltına aldığı Filistinli esirlerden birçoğunun ağır işkenceler sebebiyle şehit olduğu ancak işgal yönetiminin söz konusu esirlerin şehadetlerini gizli tuttuğu ifade edilirken, işgal rejiminde yayınlanan Haaretz gazetesi geçtiğimiz günlerde Gazze Şeridi sakinlerinden 27 esirin şehit olduğunu bildirdi.
 

Esir Cuma Ebu Ğuneyme’nin şehadetiyle birlikte 1967 yılından bu yana işgal rejimi zindanlarında şehit olan Filistinli esir sayısı 250’ye yükseldi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar