HERZİ HALEVİ: ÇOK CEPHELİ BİR SAVAŞLA KARŞI KARŞIYAYIZ

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun şu anda bir kısmı Filistin sınırları dışında yer alan "çok cepheli bir savaşla" karşı karşıya olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 143 Tarih: 17 Mart 2024 09:40
HERZİ HALEVİ: ÇOK CEPHELİ BİR SAVAŞLA KARŞI KARŞIYAYIZ

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan "Sha'arei Binyamin" yerleşimindeki bir askeri karakolu ziyaretinde yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun şu anda çok cepheli bir savaşla karşı karşıya olduğunu ve bu cephelerden bazılarının Filistin sınırları dışında bulunduğunu söyledi.

İsrail ordusu tarafından yayınlanan bir videoda Halevi, "Herkesin, her askerin... tüm cephelerde sorumluluğu var, çünkü cephelerden birinde meydana gelen her olay diğer cepheleri de gerçekten etkiliyor ve gelişmelere neden olabiliyor," dedi.

Halevi şöyle devam etti: "Çok cepheli bir savaşın içindeyiz; Lübnan, Suriye, Judea ve Samaria [işgal altındaki Batı Şeria], Gazze ve daha uzak yerler."

İsrail sınır görevlilerine konuşan Halevi, İsrail'in ramazan ayı boyunca tırmanma korkusunu teyit ederek, "bu hafta birçok yerde saldırı girişimleri" tespit edildiği için "sadece cuma günleri değil, ramazan ayının tüm günlerinde dikkatli olunması gerektiğini" söyledi.

El-Meyadin, bu durumun, Gazze ve işgal altındaki Batı Şeria, işgal altındaki Filistin'in kuzeyi (Lübnan ve Suriye) ile Irak ve Yemen'deki direniş gruplarının yürüttüğü operasyonlar da dahil olmak üzere çeşitli cephelerde tırmanan gerilim ve potansiyel güvenlik tehditlerine ilişkin İsrail yönetiminin endişelerinin arttığı bir döneme denk geldiğine dikkat çekiyor.

İsrail medyası günün erken saatlerinde, bir İsrail yerleşimine olası bir sızma endişesi nedeniyle el-Halil yakınlarında sirenlerin çaldığını bildirdi.

El-Meyadin muhabiri el-Halil'deki Eski Şehir'de yerleşimcilerin evlerine birkaç el ateş açıldığını bildirdi.

Öte yandan, Mossad Şefi David Barnea'nın bugün Doha'da Katar Başbakanı ve Mısırlı yetkililerle Gazze'de ateşkes görüşmelerini sürdürmesinin beklendiği bildirildi.

Ancak Gazze ile olası bir ateşkesin Lübnan'ı da kapsayıp kapsamayacağı belirsiz.

YDH

Yorumlar