CENİN ŞEHİTLERİ HAKK'A UĞURLANDI

Sabahın erken saatlerinde siyonist işgal güçlerinin, işgal altındaki Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Cenin Mülteci Kampı'na düzenledikleri bir baskında şehit edilen Rebi' En-Nursi ile Mahmud Ebu'l-Heyca'nın cenazesi Cenin'de düzenlenen ve büyük bir kalabalığın katıldığı törenden sonra toprağa verildi.  

Görüntülenme: 118 Tarih: 13 Mart 2024 00:15
CENİN ŞEHİTLERİ HAKK'A UĞURLANDI

Cenaze törenine katılanlar Hamas bayrakları taşıdı ve direnişe destek veren, siyonist işgalcilerden de şehitlerin intikamının alınmasını isteyen sloganlar attılar. 

Şehitlerin hareketlerine mensup mücahitlerden olduğunu açıklayan Hamas, Batı Şeria'daki şehitlerin kanlarının Gazze'deki şehitlerin kanlarına karıştığını ve Filistin halkının zulmün ve azgınlığın yüzüne çarpacak büyük bir devrim hazırladığını dile getirdi. 

Hamas yaptığı açıklamada siyonist işgale karşı Batı Şeria bölgesinde genel seferberlik talebinde bulunurken siyonist işgale karşı mücadelenin ve çatışmaların devam ettirilmesi, siyonist düşmanın kendisine Filistin topraklarında hayat hakkı olmadığını bilmesi için onun yüzüne ve yerleşim merkezlerinin tüm yollarına karşı öfke bombalarının patlatılması gerektiğini vurguladı. 

İşgal güçlerinin sabah saatlerinde düzenledikleri baskında Cenin'deki Halil Süleyman Hükümet Hastanesi'nin Acil kısmına silahlı saldırıda bulunması üzerine Rebi' En-Nursi ile Mahmud Ebu'l-Heyca şehit olurken 4 kişi de yaralanmıştı. 

İşgal güçleri bugün sabah Cenin Mülteci Kampı'na ve Cenin şehrine çok sayıda askeri araçla ve buldozerlerle baskın düzenleyerek altyapı tesislerini tahrip etmeye başlamışlardı. 

Filistinli gençler işgalcilere karşı durarak onlarla saatlerce çatışmalar içine girdiler. Gençler işgal güçlerinin üzerine el yapımı patlayıcılar attılar. İşgal güçleri 5 saat süren bir operasyondan sonra bölgeden çekildi. 

İşgal güçleri Gazze'de soykırım savaşını sürdürürken Batı Şeria bölgesinde de her gün muhtelif bölgelere baskınlar düzenleyerek saldırılar gerçekleştiriyorlar. Bu baskınlarında özellikle altyapı tesislerini ve yolları tahrip ederken, Filistinlilerin evlerine de girip eşyalarını dağıtarak büyük maddi hasarlara sebep oluyor, çocuklarını vahşice tehdit ediyor ve tutuklamalar yapıyorlar.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar