BEYTLAHİM'DE BIÇAKLI DİRENİŞ EYLEMİ

Bugün (13 Mart Çarşamba) sabah Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinin güney kesiminde yer alan Beytlahim ile Kudüs arasında bulunan tünel askeri kontrol noktasında gerçekleştirilen bir bıçaklı eylemde iki işgalci asker yaralandı.  

Görüntülenme: 158 Tarih: 13 Mart 2024 22:39
BEYTLAHİM'DE BIÇAKLI DİRENİŞ EYLEMİ

Siyonistlere ait Maariv gazetesi eylemin Kudüs'e giden yol üzerinde bulunan tünel askeri kontrol noktasında gerçekleştirildiği bilgisi verildi. 

Yine siyonistlere ait Kanal 14 isimli tv kanalında yayınlanan haberde eylemde bir bay bir de bayan askerin yaralandığı, olay yerine elektrikli bisikletle gelen gence işgalci askerlerin ateş ettikleri belirtildi. 

Haberlerde belirtildiğine göre işgalcilerin saldırılarında eylemci genç şehit edildi. Gencin yere düşmüş halde fotoğrafları siyonistlerin haber kaynaklarında yayınlandı. 

Olaydan sonra işgalcilerin ambülanslarının olay yerine gittiği ve bölgeye takviye güçler gönderilerek işgalci askerlerin sayısının artırıldığı ifade edildi. 

Aynı yerde 16 Kasım tarihinde üçü de şehit edilen Abdülkadir El-Kavasime, Hasan Kaffişe ve Nasrullah El-Kavasime tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırı eyleminde bir işgalci asker öldürülmüş, 6 işgalci asker de yaralanmıştı. 

İşgalcilerin Gazze'deki soykırım saldırılarına tepki olarak Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinde de işgal güçlerine yönelik eylemlerde artış olduğu belirtiliyor. Direniş güçleri Gazze'ye destek amacıyla Batı Şeria bölgesinde de genel seferberlik çağrılarında bulunuyorlar. 

Beytlahim'deki eylemin Batı Şeria'da işgalcilerin baskınları yüzünden Cenin ve Kudüs'te üç farklı noktada vuku bulan ve ikisi çocuk altı kişinin şehit olduğu çatışmalardan sadece birkaç saat sonra vuku bulduğuna dikkat çekildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar