SİYONİST ASKERLER CENİN'E BASKIN DÜZENLEDİ

İşgal güçlerinin dün gece Cenin kentine ve kampına düzenlediği baskında bir kişi şehit olurken 7 kişi de yaralandı. 

Görüntülenme: 149 Tarih: 21 Şubat 2024 11:38
SİYONİST ASKERLER CENİN'E BASKIN DÜZENLEDİ

Yerel kaynaklar, Kalkiliya’ya bağlı Kefer Kaddum beldesi sakinlerinden Arif El-Kaddumi’nin Cenin Kampı’ndaki bir evde kuşatıldıktan sonra şehit edildiğini bildirdi.
 

Kaynaklar, işgal güçlerinin Cenin Kampı’na düzenlediği baskın sırasında 7 kişinin de yaralandığını, yaralılardan birinin kafasına kurşun isabet ettiğini ve durumunun ağır olduğunu ifade etti.
 

Filistin Kızılay Derneği, ilk yardım ekiplerinin Cenin Kampı’nda yaşanan şiddetli çatışmalarda kurşunla yaralanan 4 kişiye ve şarapnel parçasıyla yaralanan 3 kişiye müdahalede bulunduğunu, ambulansların yaralılara ulaşmasının işgal güçleri tarafından engellendiğini açıkladı.
 

Sened Haber Ajansı, işgal ordusunun Cenin Kampı’nda işgal güçlerince kuşatılan eve iki kez hava saldırısı düzenlediğini belirtti.
 

Yerel kaynaklar, Cenin Kampı Es-Semran Mahallesi’ndeki evin işgal ordusuna ait Apaçi helikopteri tarafından hedef alındığını ve yine işgal ordusuna ait bir SİHA’nın da aynı hedefi bombaladığını bildirdi.
 

Bu arada, işgal güçlerinin Cenin kentinde ve özellikle de Cenin Kampı yakınlarında caddeleri kazılarla tahrip ettiği kaydedildi.
 

Görgü tanıkları işgal güçlerinin 7 kişiyi evlerine baskın düzenleyerek gözaltına aldığını ve baskınlar sırasında çatışmalar yaşandığını ifade etti.
 

İzzeddin El-Kassam Tugayları Cenin Tugayı, mücahitlerinin diğer Filistinli direniş grupları üyeleriyle birlikte Cenin Kampı’nın çeşitli bölgelerinde işgal güçlerine karşı koyduğunu açıkladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar