ABDULLAHİYAN: İSRAİL BÖLGE GÜVENLİĞİNİ TEHLİKEYE ATTI

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İran'ın Fars Körfezi ve Hint Okyanusu bölgesinde deniz ve navigasyon güvenliğini kararlı şekilde desteklediğine işaretle, Siyonist rejimin bölge güvenliğini kuvvetli biçimde tehlikeye attığını belirtti. 

Görüntülenme: 137 Tarih: 21 Şubat 2024 02:18
ABDULLAHİYAN: İSRAİL BÖLGE GÜVENLİĞİNİ TEHLİKEYE ATTI

Sri Lankalı mevkidaşı Ali Sabri ile Klombo'da düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Bakan Emir Abdullahiyan, bu ülkenin bağımsızlık bayramını Sri Lanka halkı ve hükümetine kutladı.

Bugün Sri Lankalı mevkidaşı ve beraberindeki bakanlarla görüşmesinde,  sonuç verici anlaşmalar yaptıklarına dikkat çeken Dışişleri Bakanı, ikili münasebetlerin iki tarafın ilgilendiği her alanda gelişmesi için mutabık kaldıklarını söyledi.

Dışişleri Bakanı Sri Lanka Başbakanı ve Cumhurbaşkanı ile kapsamlı ve verimli görüşmeler gerçekleştirdiğine işaretle, bu ülke cumhurbaşkanının iki ülkenin dışişleri bakanları arasında sağlanan anlaşmaları güçlü şekilde destekleyerek, İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nın  Sri Lanka'ya davet ettiğini vurguladı.

Emir Abdullahiyan yakında iki ülkenin iyi münasebetleri çerçevesinde İranlı firmalar tarafından ve iki ülkenin ortak işbirliğiyle inşa edilen 100 MW'lık elektrik santralinin açılışının yapılacağını kaydetti.

Bakan Emir Abdullahiyan, iki ülkenin uluslararası örgütler nezdinde güçlü işbirliği  içinde olduğunu memnuniyetle dile getirdi.

Dışişleri Bakanı ayrıca İran ve Sri Lanka liderlerinin sahip olduğu irade sayesinde yakında ikili münasebetlerin daha da artacağına tanıklık edeceklerini ifade etti.

Bakan Emir Abdullahiyan sözlerinin devamında İran'a ait iki savaş gemisinin yakında Sri Lanka kıyılarına yanaşmasına işaretle, Tahran'ın Fars Körfezi, Hint Okyanusu ve bölgede deniz ve navigasyon güvenliği güçlü biçimde desteklediğini söyledi.

Dışişleri Bakanı, işgal rejiminin bölge güvenliğini güçlü şekilde tehlikeye attığına temasla, Sri Lanka'nın Gazze'de ve Batı Şeria'da soykırım ve savaş suçlarının durdurulmasına ilişkin BM Genel  Kurulu kararına katılmasını takdir etti.

Emir Abdullahiyan ayrıca, Güney Afrika'nın İsrail rejiminin savaş suçlularına karşı davaya uluslararası boyut kazandıran girişimi desteklediklerini söyledi.

parstoday

Yorumlar