NABLUS'TA FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ŞEHİD OLDU

Nablus’un doğusundaki Beyt Furik kontrol noktasında dün akşam (18 Şubat Pazar) Filistinli bir genç işgal güçlerinin açtığı ateş sonucu şehit oldu. 

Görüntülenme: 250 Tarih: 19 Şubat 2024 04:03
NABLUS'TA FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ŞEHİD OLDU

Yerel kaynaklar, Nablus’un doğusundaki Rucib beldesi sakinlerinden 26 yaşındaki Enes Cemil Ziyab Duveykat’ın şehit olduğunu bildirdi.
 

Görgü tanıkları işgal güçlerinin kontrol noktası yakınlarında Duveykat’ın aracına ateş açtığını, işgalcilere ait bir ambulansla ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan gencin daha sonra şehit olduğunun duyurulduğunu ifade etti.
 

Olayın ardından işgal güçleri ateş açma eylemi gerçekleştirildiğini iddia ederek Beyt Furik kontrol noktasını her iki yönde geçişlere kapattı.
 

İşgal güçlerinin daha sonra Filistinli gencin naaşını Filistinlilere ait bir ambulansa teslim ettiği ve şehit gencin Rafidya Hastanesi morguna götürüldüğü kaydedildi.
 

Enes Duveykat dün işgal güçleri tarafından Batı Şeria’da şehit edilen üçüncü Filistinli oldu. İşgal güçlerinin dün sabah Tulkerem Kampı’na düzenlediği baskın sırasında 36 yaşındaki Muhammed Ahmed Fayiz El-Ovfi ve 19 yaşındaki Nebil Ata Muhammed Amir şehit oldu.
 

Gazze Şeridi’ne soykırım savaşı açan ve masum sivillere havadan, karadan ve denizden saldırılar düzenleyen işgal güçleri 7 Ekim’den bu yana Batı Şeria’da da çok sayıda kişiyi şehit etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar