SİYONİST ASKERLER BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE BİRÇOK BÖLGEYE BASKIN DÜZENLEDİ

İşgal güçleri bu sabah (17 Şubat Cumartesi) erken saatlerde Batı Şeria ve Kudüs’ün birçok bölgesine baskın düzenleyerek bir genci, bir kadını ve bir grup işçiyi gözaltına aldı. 

Görüntülenme: 148 Tarih: 17 Şubat 2024 14:36
SİYONİST ASKERLER BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE BİRÇOK BÖLGEYE BASKIN DÜZENLEDİ

İşgal güçleri Beytlahim’deki El-İzze Kampı’nda 20 yaşındaki İbrahim Raid El-İzze’yi evine baskın düzenleyerek gözaltına aldı ve evde arama yaptı.
 

Nablus kentine batı yönünden giren işgal güçleri Beyt İba beldesinde birçok eve baskın düzenledi ve Şuruk Hazim isimli Filistinli kadını gözaltına aldı.
 

El-Hamra kontrol noktasından birkaç araçla gelen işgal güçlerinin Nablus’un doğusundaki En-Nassariyye köyüne baskın düzenlediği ve evlerde arama yaptığı belirtildi.
 

İşgal güçleri Nablus’un güneyindeki Telfit ve Kablan beldeleri arasında geçici kontrol noktası kurdu.
 

İşgal güçleri bu sabah erken saatlerde ayrıca Cenin’in doğusundaki El-Celeme köyüne ve Celbun beldesine baskın düzenledi.
 

İşgal güçlerinin Cenin’in güneydoğusunda ırkçı ayrım duvarının arkasında kalan Bertaa beldesinde Filistinli yaklaşık 20 işçiyi gözaltına aldı.
 

Kudüs’e bağlı El-İseviyye ve Beyt Hanina beldelerine baskın düzenleyen işgal güçleri, Hizma kontrol noktasında Filistinlilere sorun çıkararak Kudüs’e ulaşmalarına engel oldu.
 

Kudüs’teki Şufat Kampı’nda da Şehit Fadi Cemcum’u anma ve Gazze Şeridi sakinleriyle dayanışma için bugün genel grev çağrısı yapıldı.
 

Askalan yakınlarındaki Kiryat Melahi’de bir otobüs durağında dün gerçekleştirilen ateş açma eyleminde iki Yahudi yerleşimci öldü ve 4 yerleşimci de yaralandı. Eylemi gerçekleştiren Fadi Cemcum işgal güçleri tarafından olay yerinde şehit edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar