EL HALİL'DE İKİ FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU

İşgal güçlerinin bu sabah (26 Aralık Salı) El-Halil’in güneyindeki El-Fevvar Kampı’na düzenlediği baskın sırasında yaşanan çatışmalarda biri çocuk iki Filistinli şehit oldu. 

Görüntülenme: 192 Tarih: 26 Aralık 2023 18:57
EL HALİL'DE İKİ FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU

Filistin Sağlık Bakanlığı, El-Fevvar Kampı’nda 31 yaşındaki İbrahim Macid Et-Tıyti isimli genç ile 17 yaşındaki Ahmed Muhammed Yusuf Yaği’nin işgal güçleri tarafından şehit edildiğini açıkladı.
 

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin kampa baskın düzenlediğini, Filistinlilerin üzerine gerçek mermilerle ateş açtığını ve ses bombası attığını, baskın sırasında Filistinli gençlerle işgal askerleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını bildirdi.
 

Filistin Kızılay Derneği, ilk yardım ekiplerinin El-Fevvar Kampı’ndaki çatışmalar sırasında yaralanan çok sayıda kişiye müdahalede bulunduğunu ve iki kişinin ağır yaralı olarak hastaneye nakledildiğini açıkladı.
 

Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan iki kişinin daha sonra şehit oldukları duyuruldu.
 

Filistin Bilgi Merkezi’nin verilerine göre 7 Ekim’den bu yana Batı Şeria’da işgal güçleri tarafından şehit edilen Filistinli sayısı 317’ye yükseldi.
 

Şehitlerden 80’inin Cenin, 50’sinin Tulkerem, 42’sinin El-Halil, 38’inin Nablus, 27’sinin Kudüs, 27’sinin Ramallah, 23’ünün Tubas, 12’sinin Kalkiliya, 8’inin Beytlahim, 7’sinin Eriha ve 3’ünün Selfit’ten olduğu kaydedildi.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar