KORSAN İSRAİL CENİN'E SALDIRDI: 4 ŞEHİT

Bugün (12 Aralık Salı) sabah Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Cenin şehrinde dört Filistinli genç İsrail işgal güçlerine ait insansız hava aracıyla düzenlenen saldırıda şehit edildi.  

Görüntülenme: 227 Tarih: 12 Aralık 2023 18:51
KORSAN İSRAİL CENİN'E SALDIRDI: 4 ŞEHİT

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçlerine ait insansız hava aracı Cenin şehrinin orta kısmında yer alan Es-Sibat Mahallesi'nde Filistinli gençlerden bir grubu hedef aldı. Gerçekleştirilen saldırı sonucu 4 genç şehit edildi. İşgal güçleri, saldırının düzenlendiği alana ambülansların ve ilk yardım ekiplerinin ulaşmasını engelledi. 

Filistin Sağlık Bakanlığı bugün sabah düzenlenen saldırıda şehit edilen dört gencin cenazesinin Halil Süleyman Hükümet Hastanesi'ne ulaştırıldığını duyurdu. 

Bugün sabah aralarında buldozerin de bulunduğu onlarca askeri araç Cenin şehrine baskın düzenleyerek caddelerde ve vatandaşların özel mülklerinde yıkım ve tahribat yapmaya başladılar. İşgalcilerin baskınları Filistinli direnişçilerle işgal güçleri arasında çatışmalar çıkmasına neden oldu. 

Baskın düzenleyen işgal güçleri Gazze'de yaptıkları gibi Cenin'de de şehrin hastanelerini kuşatmaya aldı ve sağlık ekiplerinin çalışmalarını, yaralılara ulaşmalarını engellemeye çalıştılar. 

Direnişçiler işgalcilerin askeri araçlarını el yapımı patlayıcılarla ve silahlarla hedef alarak baskınlarını genişletmelerini engellemeye çalıştılar. 

İşgal güçlerinin bugün sabah Batı Şeria bölgesinde Cenin dışında da muhtelif yerlere baskınlar düzenledikleri haber verildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar