IRKÇI İSRAİL KEYFİ TUTUKLAMALAR YAPIYOR

İsrailli esirlerin serbest bırakılması karşılığında serbest bırakılan 150 Filistinli tutukludan 98'i haklarında herhangi bir suçlama olmaksızın tutuklandı 

Görüntülenme: 298 Tarih: 29 Kasım 2023 08:48
IRKÇI İSRAİL KEYFİ TUTUKLAMALAR YAPIYOR

CNN’in yayınladığı rapora göre İsrailli esirlerin serbest bırakılması karşılığında serbest bırakılan 150 Filistinli tutukludan 98'i haklarında herhangi bir suçlama olmaksızın tutuklandılar.

Serbest bırakılan tutukluların 119'u çocuk, 31'i kadınlardan oluşuyor. Filistinli Esirler Kulübü’nün verilerine ve Siyonist rejim yetkililerinin açıklamalarına göre Pazartesi günü 30'u çocuk ve 18 yaş altı gençlerden oluşan 33 Filistinli tutuklu serbest bırakıldı.

İşgal rejimi İsrail, uluslararası arenada geniş çapta eleştirilen ve idari gözaltı olarak bilinen bir uygulama kapsamında Filistinlileri rutin olarak tutukluyor. İdari gözaltılarda kişinin kendisine yöneltilen herhangi bir suçlamadan haberi olmuyor ve davası hiçbir zaman yasal işleme geçmiyor.

7 Ekim Cumartesi gününden itibaren Gazze Direniş grupları, Siyonistlerin eylem ve saldırılarına karşı Mescid-i Aksa'yı savunmak amacıyla Aksa Tufanı Operasyonunu başlattı. Bu kapsamda direniş 1948 topraklarına girebildi.

Bu operasyon kara, hava, deniz ve füze operasyonlarının kombinasyonundan oluşuyordu ve Siyonistlerin itirafına ve gözlemcilere göre bu, Filistin topraklarının 70 yıllık işgal tarihi  sürecinde eşi benzeri görülmemiş işgal rejimi karşıtı operasyondu.

Bu operasyona karşılık işgal rejimi Gazze'yi karadan ve havadan hedef aldı ve son olarak yaklaşık 50 gün süren Gazze savaşının ardından Gazze'de 4 günlük geçici ateşkese varıldı. Ateşkes dün sona erdi ve iki gün daha uzatıldı.

tesnim

Yorumlar