KORSAN İSRAİL GÜÇLERİ EL HALİL'DE 3 EVİ YIKTI

İsrail işgal güçleri Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinin güney kesiminde yer alan El-Halil vilayetinde Filistinlilere ait iki evi yıktı.  

Görüntülenme: 260 Tarih: 29 Kasım 2023 13:04
KORSAN İSRAİL GÜÇLERİ EL HALİL'DE 3 EVİ YIKTI

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri El-Halil şehrinin doğusundaki Beni Naim kasabasında bulunan Yakin sitesine baskın düzenleyerek kuşatmaya aldılar. Getirdikleri ağır iş araçlarıyla İhab Harun Udey'ıs Manasıra isimli bir Filistinliye ait, iki katlı ve toplamda 340 m2 ikamet alanına sahip evi yıkarak içinde ikamet eden 20 kişiyi sokağa attılar. 

Aynı yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri El-Halil şehrinin güneyindeki Yatta kasabasının doğusunda bulunan Ed-Deyrat köyüne de baskın düzenlediler ve burada da Talal Yasir El-Adre isimli bir Filistinliye ait, içinde 5 kişinin ikamet ettiği, iki kattan oluşan ve toplamda 260 m2 ikamet alanına sahip binayı yıktılar. 

Burada işgal güçlerinin aynı zamanda ürünlü zeytin ağaçlarını devirdikleri, arazileri tahrip ettikleri ve evin etrafındaki duvarları tamamen yıktıkları ifade edildi.

İşgal güçlerinin bunun ardından da Yatta'nın doğusundaki Ebu Şubban sitesinde Faris Cemil Ivad isimli bir Filistinliye ait, 150 m2'den oluşan ve 5 kişinin ikamet ettiği bir evi yıktıkları haber verildi.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar