HAMAS'TAN ÖNEMLİ ÇAĞRI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) her yılın 29 Kasım günü ihya edilen Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü münasebetiyle, Filistin halkının özgürlük ve bağımsızlık hakkının desteklenmesi amacıyla etkinliklerin artırılması talebinde bulundu.  

Görüntülenme: 208 Tarih: 29 Kasım 2023 07:14
HAMAS'TAN ÖNEMLİ ÇAĞRI

Hamas bugün (28 Kasım Salı) yaptığı açıklamada, "29 Kasım günü ihya edilen Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü'nde tüm Arap toplumlarını, İslam toplumlarını ve dünyanın bütün özgür insanlarını, kitlesel etkinliklerle, kültürel faaliyetlerle ve Gazze Bölgesi'yle dayanışma gösterileriyle, siyonist işgal rejiminin halkımıza karşı 50 gün süreyle sürdürdüğü toplu katliamlarına karşı tavır koymaya davet ediyoruz." ifadelerine yer verildi. 

Açıklamada bu tür etkinliklerin büyük şehirlerde ve başkentlerde müteakip günlerde de sürdürülmesi çağrısında bulunuldu. 

BM Genel Kurulu 29 Kasım 1947'de çıkardığı 181 sayılı kararla Filistin topraklarını ikiye bölmüş ve %57'sini işgalci siyonistlere vermişti. Siyonistler de bu karara dayanarak Filistin toprakları üzerinde bir işgal devleti kurma cesareti göstermişlerdi.

BM daha sonra bu çirkin ihanetinin ve ayıbının üstünü örtmek için 29 Kasım 1977'de, 29 Kasım'ı Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü ilan etti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar