NABLUS'TA FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ŞEHİT OLDU

Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Nablus şehrinin güneyindeki Huvvare kasabasında dün (5 Ekim Perşembe) gece Lubeyb Muhammed Lubeyb Ed-Damidi isimli 19 yaşında bir genç yahudi yerleşimci bir teröristin silahlı saldırısı sonucu şehit oldu. Böylece son 24 saat içinde siyonist işgalciler tarafından şehit edilenlerin sayısı 4'e ulaştı.  

Görüntülenme: 426 Tarih: 06 Ekim 2023 17:33
NABLUS'TA FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ŞEHİT OLDU

Rividya Hastanesi'ndeki tıbbi kaynakların verdiği bilgilere göre Lubeyb Muhammed isimli genç ağır yaralı olarak hastaneye ulaştırıldı. Hastane ekibinin onu kurtarmak için yoğun çaba sarf etmesine rağmen hayatını kaybetti. 

Adı geçen gencin, yerleşimci teröristlerin Nablus'un Huvvare kasabasına düzenledikleri baskının engellenmesi çabası esnasında bir yerleşimci terörist tarafından kalbinden vuruldu. 

Dün gece onlarca yerleşimci terörist işgal askerlerinin himayesi altında Huvvare kasabasına baskın düzenlemiş ve Filistinlilerin mal varlıklarına saldırmışlardı. Filistinli gençlerin onlara engel olmak istemeleri üzerine de gençlere silahlarla saldırdılar. 

İşgal rejiminin gerilla çeteleri olarak kullandığı sözde sivil yahudi yerleşimciler sık sık Filistinlilerin bölgelerine baskınlar düzenliyor ve saldırılar gerçekleştiriyorlar. İşgal rejiminin aşırı siyonist ve aşırı ırkçı başbakanı Netanyahu'nun kararlarına göre, yerleşimci teröristlerin Filistinlilerin kendilerine saldırıya teşebbüs ettikleri gerekçesini kullanarak onlara silahla saldırma ve onları katletme yetkileri bulunuyor. 

İşgal rejiminin yerleşimci teröristlere böyle bir yetki vermesi ırkçılığını bütün açıklığıyla gözler önüne serdiği halde başta BM olmak üzere ırkçılığa karşı mücadele ettiğini ileri süren küresel örgütler siyonist işgal rejimi karşısında ciddi bir tavır sergilemiyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar