HAMAS'TAN İSLAMİ CİHAD'A DESTEK

 

Görüntülenme: 406 Tarih: 06 Ekim 2023 18:42
HAMAS'TAN İSLAMİ CİHAD'A DESTEK

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Filistin İslami Cihad Hareketi'nin Batı Şeria'nın Tulkerem vilayetine bağlı Illar kasabasındaki ileri gelenlerine Mahmud Abbas yönetiminin güvenlik güçleri tarafından saldırı düzenlemesine ve hareketin kasabadaki yöneticisi Nazir Nassar ile mücahit Muhammed Nevbani'nin evlerine baskın düzenlenmesi suretiyle tutuklanmalarına sert bir şekilde tepki gösterdi. 

Hamas, Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan açıklamasında, bu politikanın suç niteliğinde olduğunu ve Filistin'in bütün ulusal değerlerine ve geleneklerine aykırı olduğunu dile getirdi. 

Hamas, siyonist işgal ordusunun Tulkerem'e kalabalık askeri birlikle baskın düzenledikleri ve direnişçilerin işgal güçlerine göğüs gererek onurlu bir mücadele verdikleri sırada Filistin polisinin bu şekilde direniş önderlerini hedef alan siyasi amaçlı baskınlar ve tutuklamalar düzenlemesini şiddetle kınadığını belirtti. 

Hamas, Filistin Yönetimi'nden siyasi tutuklamalara ve bu konudaki tüm çağrılara kulak tıkamaya artık son vermesini isterken, siyasi tutuklamaların hem iç barışa zarar verdiğini hem de tüm direnişçileri yıprattığını hatırlattı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar