SİYONİST ÇETELER KUDÜS'TE FİLİSTİNLİLERE SALDIRDI

İsrail işgal güçleri bu gece (5-6 Aralık), Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinin doğu kesiminde yer alan Eriha şehrinin kuzeyindeki El-Avca kasabasında askeri varlığını artırırken, işgal rejiminin milis güçleri niteliğindeki yahudi yerleşimcilerin oluşturduğu terör çeteleri de Kudüs'ün Muhmas kasabasında Filistinlilere saldırdı.  

Görüntülenme: 374 Tarih: 06 Ekim 2023 01:05
SİYONİST ÇETELER KUDÜS'TE FİLİSTİNLİLERE SALDIRDI

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri El-Avca kasabasındaki askeri varlıklarını artırmalarının ardından bölgede geniş çaplı bir arama faaliyeti başlattılar. Ancak henüz herhangi bir tutuklama olayından söz edilmediği belirtildi. 

İşgalci askerlerin kasabadaki bazı iş yerlerinin güvenlik kameralarının kayıtlarına el koyduğu belirtildi. 

Bu arada işgal askerleri Eriha şehrinin çevresinde birkaç giriş yolu üzerine yeni askeri kontrol noktaları kurdular. İşgalci askerler askeri kontrol noktalarını Filistin halkına toplu işkence için kullanıyorlar. 

Dün gece işgal altındaki Kudüs'ün kuzeyinde bulunan Muhmas kasabasında da yahudi yerleşimci terör çetelerinin Filistinlilere saldırıda bulundukları ve yollarının üzerinde araba lastikleri yaktıkları haber verildi. 

Dün gece Nablus'un Huvvare kasabasında bir Filistinli gencin yerleşimci bir terörist tarafından şehit edilmesi üzerine dün 24 saatlik süre içinde şehit edilen Filistinlilerin sayısı 4'e çıkmıştı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar