FİLİSTİN ESİR KULÜBÜ'NDEN KAYİD EL FUSFUS HAKKINDA ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Filistin Esir Kulübü'nün bugün (2 Ekim Pazartesi) yaptığı açıklamaya göre işgal rejiminin sözde Yüksek Mahkemesi, maruz kaldığı idari tutuklama uygulamasını protesto amacıyla 61 günden beridir açlık grevini sürdüren esir Kayid El-Fusfus'un davasını, yeniden gözden geçirilmek üzere Askeri Temyiz Mahkemesi'ne gönderdi.  

Görüntülenme: 468 Tarih: 02 Ekim 2023 19:02
FİLİSTİN ESİR KULÜBÜ'NDEN KAYİD EL FUSFUS HAKKINDA ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Esir Kulübü'nün yaptığı açıklamada işgal yargısının, esir El-Fusfus'un avukatının idari tutuklama kararının temyiz edilmesi talebini daha önce reddetmiş olduğuna dikkat çekildi. 

İşgal rejiminin sözde Yüksek Mahkemesi bugün sabah Esirler Komitesi'nin tayin ettiği avukatın da katılımıyla, El-Fusfus'un davasıyla ilgili bir duruşma düzenledi. Duruşmada şu an Er-Remle Cezaevi'nin revirinde gözlem altında tutulan esir El-Fusfus kendisi bulunmadı. 

Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinin güney kesiminde yer alan El-Halil vilayetine bağlı Dura kasabasının ahalisinden olan Kayid El-Fusfus, haksız bir şekilde maruz kaldığı idari tutuklama uygulamasını protesto amacıyla başlattığı açlık grevini 61 gündür sürdürüyor. 

İşgal rejiminin onun, idari tutukluluğuna son verilmesi talebini kabul etmediği gibi kendisine karşı katı muamelelerde bulunduğu, zaman zaman fiziksel ve psikolojik işkenceler yaptığı ifade edildi. 

El-Fusfus, 7 yıl işgal zindanlarında kalmış olan eski esirlerden. 2021 yılında yine idari tutuklama uygulamasını protesto amacıyla başlatmış olduğu açlık grevine de 131 gün devam etmişti. 

Evli olan Kayid El-Fusfus'un bir kız çocuğu var. Kendisiyle birlikte dört kardeşi de işgal rejiminin zindanlarında esir tutuluyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar