İŞGALCİ İSRAİL HZ. İBRAHİM CAMİSİNİ İBADETE KAPATTI

Siyonist işgal rejimi, yahudilerin bir hafta sürecek olan Çardaklar Festivali veya bir diğer adlandırmayla Çardaklar Bayramı'nı bahane ederek Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinin güney kesiminde yer alan El-Halil şehrindeki Hz. İbrahim Camisi'ni Müslümanlara tamamen kapatarak yahudi yerleşimcilere tahsis etti.  

Görüntülenme: 389 Tarih: 02 Ekim 2023 01:48
İŞGALCİ İSRAİL HZ. İBRAHİM CAMİSİNİ İBADETE KAPATTI

İbrahim Camisi Müdürü Gassan Er-Recbi yaptığı basın açıklamasında işgal yönetiminin yahudilerin Çardaklar Bayramı'nı bahane ederek İbrahim Camisi'ni bugün (2 Ekim Pazartesi) sabah saatlerinden itibaren Filistinlilere tamamen kapattığını ve bu uygulamanın yarın da devam etmesini kararlaştırdığını söyledi. 

Er-Recbi işgal yönetiminin yahudilerin festivalleri münasebetiyle bu camide kalabalık gruplar halinde toplanmalarına ve ayinlerini caminin her tarafında icra etmelerine fırsat vermek amacıyla bu camiyi Müslümanlara tümüyle kapattığını ifade etti. 

Er-Recbi, işgal yönetiminin sene boyunca yahudilerin muhtelif bayramları münasebetiyle İbrahim Camisi'ni 10 gün süreyle Müslümanlara tamamen kapatarak sadece yahudilere tahsis ettiğini hatırlattı. 

Yahudi yerleşimciler bugün sabah Mescidi Aksa'ya da Çardaklar Bayramı münasebetiyle kalabalık gruplar halinde işgal polisinin özel himayesi altında baskın düzenlediler. Kudüs'teki İslami Vakıflar Dairesi'nin tespitlerine göre bugün sabah, aralarında aşırı ırkçı ve saldırgan görüşleriyle öne çıkan siyonist lider Yehuda Glick'in de bulunduğu 842 yahudi yerleşimci işgal polislerinin himayesi altında Mescidi Aksa'nın sahasına girdi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar