EL BİRE ŞEHRİNDE FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ŞEHİT OLDU

İşgal güçleri dün (29 Eylül Cuma) akşam saatlerinde Batı Şeria’daki El-Bire kentinin Cebelu’t-Tavil bölgesinde Filistinli bir genci şehit ederken bir diğerini yaraladı. 

Görüntülenme: 365 Tarih: 30 Eylul 2023 11:14
EL BİRE ŞEHRİNDE FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ŞEHİT OLDU

Filistin Sağlık Bakanlığı, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Sivil İşler Genel Heyeti’nin Muhammed Rummane adlı gencin işgal güçlerinin gerçek mermilerle açtığı ateş sonucu aldığı yaranın etkisiyle şehit olduğu bilgisini ilettiğini ve bir başka gencin de vücudunun alt tarafından hafif şekilde yaralandığını açıkladı.
 

İslami Direniş Hareketi (Hamas), mücahit Muhammed Rummane’nin El-Bire kentindeki Cebelu’t-Tavil bölgesi arazileri üzerinde kurulu Psagot Yahudi Yerleşkesi yakınlarında işgal güçlerinin açtığı ateşle şehit düştüğünü duyurdu.
 

Hamas Hareketi, dün akşam yaptığı açıklamada, kahraman gencin elindeki imkanlarla Filistin halkının özgürlüğünü ve Mescid-i Aksa’yı savunurken şehit olduğunu, Filistin halkının iradesinin ve direnişçilerin kararlılığının işgalcilerin kurşunlarını ve cinayetlerini yeneceğini gösterdiğini belirterek, “Halkımızın fedakarlıkları ve şehitlerimizin kanları kesinlikle zafer kazanacak” dedi.
 

İşgal güçleri dün akşam Psagot Yahudi Yerleşkesi yakınlarında bir otomobile ateş açmış ve araçtaki iki genci gözaltına almıştı.
 

Yaralı olarak gözaltına alınan gençlerden birinin Muhammed Rummane olduğu öğrenilirken daha sonra Filistinli gencin yarasının etkisiyle şehit olduğu bildirildi.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar