ÜRDÜN'DE YAŞAYAN FİLİSTİNLİLERDEN GAZZE'YE DESTEK

Ürdün’ün başkenti Amman’ın kuzeyindeki El-Bak’a Filistin Mülteci Kampı’nda dün (29 Eylül Cuma) düzenlenen gösteriye katılanlar Gazze Şeridi’ne uygulanan ablukanın kaldırılmasını istedi. 

Görüntülenme: 380 Tarih: 30 Eylul 2023 10:54
ÜRDÜN'DE YAŞAYAN FİLİSTİNLİLERDEN GAZZE'YE DESTEK

Gösterinin ablukanın kaldırılarak Gazze Şeridi kapılarının açılması çağrısıyla 20 ülkede düzenlenen uluslararası kampanya kapsamında gerçekleştirildiği ifade edildi.
 

Gösteriye katılan kamp sakinleri Arapları, Müslümanları ve tüm dünyayı Gazze Şeridi’ne uygulanan haksız ablukanın kaldırılmasını, kapıların ve limanların açılmasını, yıllardır abluka altında yaşayan insanlara gıda ve ilaç ulaşmasını sağlamak için acilen harekete geçmeye davet etti.
 

İslami Hareket liderlerinden Selman El-Mesaid, gösteride yaptığı konuşmada, özür dünyaya Gazze limanlarının açılması için harekete geçme çağrısında bulundu.
 

El-Mesaid, Gazze Şeridi’ne uygulanan ablukanın Arap ülkelerinin ve insan haklarını, kadın ve çocuk haklarını korumak için kanunlar çıkartan Avrupa ülkelerinin katılımıyla gerçekleşiyor olmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.
 

“Gazze Limanlarını Açın” Kampanyası üyesi Eymen Ed-Digs de kampanyayı organize edenlere övgüde bulunarak, Gazze Şeridi’ne uygulanan zalim abluka kırılana kadar kampanyaya desteğin devam etmesini istedi.
 

Gazze Şeridi’ne yıllardır uygulanan abluka karşısında sessiz kalmanın ihanet olduğunu ifade eden Ed-Digs, düzenlenen kampanyanın ümmetin hâlâ diri olduğunu gösterdiğini söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar