SİYONİST GÜÇLER BATI ŞERİA'DA FİLİSTİNLİLERE SALDIRDI

İşgal güçleri ve Yahudi yerleşimciler Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerinde Filistinlilere yönelik ihlallerini ve saldırılarını dün gece de sürdürürken, Tulkerem’de işgal askerleri ve Filistinli direnişçiler arasında silahlı çatışmalar yaşandı. 

Görüntülenme: 394 Tarih: 30 Eylul 2023 18:19
SİYONİST GÜÇLER BATI ŞERİA'DA FİLİSTİNLİLERE SALDIRDI

Eriha kent merkezindeki Amman Caddesi’nde işgal güçleriyle Filistinliler arasında yaşanan şiddetli çatışmalar sırasında Filistinli bir gencin sağ ayağından yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı belirtildi.
 

İşgal güçlerinin Eriha’ya doğu yönünden girdiği ve kent merkezinde barikat kurduğu, Filistinli gençlerin üzerine gerçek mermiler ve plastik mermilerle ateş açtığı kaydedildi.
 

Eriha’nın kuzeybatısındaki El-Muarracat yolunda Yahudi yerleşimcilerin saldırısına uğrayan Muhammed Selame Deriat adlı Filistinlinin yaralandığı ifade edildi.
 

Öte yandan, Filistinli direnişçiler ile Tulkerem Kampı’na baskın düzenleyen işgal askerleri arasında çatışmalar yaşanırken direnişçilerin işgal ordusuna ait hava araçlarına ateş açtıkları bildirildi.
 

İşgal güçlerinin kamp çevresine keskin nişancılar yerleştirdiği, Filistinli devrimci gençlerin de işgal güçlerine boru tipi el yapımı bomba attıkları öğrenildi.
 

Filistinli gençler ayrıca Beytlahim’in güneydoğusundaki Tegu’ beldesinin kuzey girişinde işgal ordusuna ait bir noktayı ateşe verirken, direnişçiler de Cenin’deki Meirav Yahudi Yerleşkesi’nde, Dotan askeri kontrol noktasında ve Merec İbn Amir bölgesinde ateş açma eylemi gerçekleştirdi.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar