İŞGALCİ İSRAİL ORDUSU NABLUS'U ABLUKAYA ALDI

İsrail işgal güçleri, Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Nablus şehrine giriş için kullanılan Huvvare ve Beytu Furik askeri kapılarını trafiğe kapatarak vatandaşların şehre girmelerini engelledi.  

Görüntülenme: 389 Tarih: 29 Eylul 2023 08:38
İŞGALCİ İSRAİL ORDUSU NABLUS'U ABLUKAYA ALDI

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri, Beytu Furik kontrol kapısından çıkan bir aracın sürücüsünün arabasını hızlı sürmesi sebebiyle onun işgal askerlerine çarpmayı planladığı kanaatiyle söz konusu kapıları kapattıklarını iddia ettiler. 

İşgalci askerlerin ismi geçen kapıları kapatıp oralarda kalabalık oluşturmalarından sonra gelen tüm araçların engellenmesi bölgede trafiğin tamamen kilitlenmesine ve büyük bir ulaşım sorunu yaşanmasına neden oldu. İşgal askerlerinin aynı zamanda gelen araçları ve içlerinde bulunan yolcuları tek tek aradıkları ifade edildi. 

İşgal güçlerinin Batı Şeria'da yüzlerce noktaya kurmuş oldukları kimisi sabit kimisi geçici askeri kontrol noktaları bölgede Filistinlilerin hareketlerini ciddi şekilde kısıtlıyor ve zaman zaman da bu noktaların geçişe kapatılması hareketliliğin tamamen durmasına, büyük bir zorluk yaşanmasına neden oluyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar