AÇLIK GREVİNDEKİ FİLİSTİNLİ ESİR KAYİD EL FUSFUS'UN SAĞLIK DURUMU KÖTÜLEŞTİ

Filistin'deki Esirlerin ve Özgürleştirilenlerin İşleri Heyeti, açlık grevindeki esir Kayid El-Fusfus'un (34 yaşında) sağlık durumunun kötüleşmesi sebebiyle dün (28 Eylül Perşembe) Remle Hapishanesi'nin revirine kaldırıldığını duyurdu.  

Görüntülenme: 254 Tarih: 29 Eylul 2023 09:03
AÇLIK GREVİNDEKİ FİLİSTİNLİ ESİR KAYİD EL FUSFUS'UN SAĞLIK DURUMU KÖTÜLEŞTİ

Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinin güney kesiminde yer alan El-Halil vilayetine bağlı Dura kasabasının ahalisinden olan Kayid El-Fusfus'un, haksız bir şekilde maruz kaldığı idari tutuklama uygulamasını protesto amacıyla başlattığı açlık grevine 58 günden beri devam etmekte olduğu belirtildi. 

İşgal rejiminin onun, idari tutukluluğuna son verilmesi talebini kabul etmediği gibi kendisine karşı katı muamelelerde bulunduğu, zaman zaman fiziksel ve psikolojik işkenceler yaptığı ifade edildi. 

El-Fusfus, 7 yıl işgal zindanlarında kalmış olan eski esirlerden. 2021 yılında yine idari tutuklama uygulamasını protesto amacıyla başlatmış olduğu açlık grevine de 131 gün devam etmişti. 

Evli olan Kayid El-Fusfus'un bir kız çocuğu var. Kendisiyle birlikte dört kardeşi de işgal rejiminin zindanlarında esir tutuluyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar