ON BİNLER CUMA NAMAZINDA MESCİD-İ AKSA'DA BULUŞTU

Siyonist işgal güçlerinin tüm engellemelerine rağmen bugün (29 Eylül) yine Filistinliler Cuma namazlarını eda etmek için Kudüs'teki kutsal Mescidi Aksa'ya akın ettiler.  

Görüntülenme: 286 Tarih: 29 Eylul 2023 13:08
ON BİNLER CUMA NAMAZINDA MESCİD-İ AKSA'DA BULUŞTU

İslami Vakıflar Dairesi'nin tahminlerine göre bugün Cuma namazında Mescidi Aksa'da 40 bin kişi toplandı. Gelenlerin arasında Kudüs ahalisinin yanı sıra, 1948 Bölgesi ahalisinden olanlar ve Batı Şeria bölgesinden Kudüs'e girebilenler de vardı.

İşgal yönetimi Filistinlilerin Mescidi Aksa'ya ulaşmalarını engellemek için asker ve polislerini Kudüs'ün bütün caddelerine yaydı ve onlar da geçenleri teker teker aradılar. Birçoklarının da içeri girmesini engellediler. 

Bugün sabah namazında da Mescidi Aksa'da büyük bir kalabalık oluştuğu belirtildi. Sabah namazından sonra da insanlar kafileler halinde, Cuma namazlarını Mescidi Aksa'da eda etmek için Kudüs'e akın ettiler.  

İşgal rejimi bugünlerde yahudilerin bayramlar dönemini bahane ederek Kudüs ve çevresindeki güvenlik tedbirlerini artırmış durumda. Cuma ve Cumartesi dışındaki günlerde yahudi yerleşimciler kalabalık gruplar halinde Mescidi Aksa'ya baskınlar düzenlemeye devam ediyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar