ŞEYH İKRİME SABRİ'DEN KUDÜS UYARISI

Mescidi Aksa'nın hatiplerinden Şeyh İkrime Sabri, siyonist işgal hükümetinin kabul ettiği sözde "İkinci Beş Yıllık Kalkınma Planı" üzerinde bir değerlendirmede bulundu ve bu planın gerçekte Kudüs'ü ve Mescidi Aksa'yı her yönden kuşatmaya alma amaçlı olduğunu dile getirdi. İşgal rejiminin direnişin yükselişe geçmesinden ve yaygınlaşmasından endişe duyduğu için böyle bir kuşatmaya ihtiyaç duyduğuna vurgu yaptı.  

Görüntülenme: 1085 Tarih: 24 Ağustos 2023 11:42
ŞEYH İKRİME SABRİ'DEN KUDÜS UYARISI

Sabri, Filistin Enformasyon Merkezi'nin kendisine yönelttiği sorulara verdiği cevaplarda, işgal hükümetinin sözde İkinci Beş Yıllık Kalkınma Planı'nın yahudileştirme politikasını çok belirgin bir şekilde yansıtan içeriğe sahip olduğunu ve gerçekleştirilmesi istenen şeyin Kudüs'ü tamamen yahudi boyasına boyamak olduğunu dile getirdi. 

Sabri, işgal rejiminin Kudüs'ün İslami kimliğini teyit eden ve siyonist işgale karşı da bunu haykıran İslami eserleri tamamen ortadan kaldırmayı hedeflediğine dikkat çekti. Sözde Beş Yıllık Kalkınma Planı'nın da Mescidi Aksa'ya, onun bölümlerine ve namazgahlarına karşı açık bir düşmanlık havası taşıyan tehlikeli içerikle dolu olduğunu dile getirdi. 

İkrime Sabri bu plana karşı ısrarla mücadele edilmesi ve hayata geçirilmesinin önlenmesi gerektiğini dile getirdi. 

İsrail işgal hükümeti 20 Ağustos Pazar günü işgal altındaki Kudüs'ün doğu kesimi için ciddi tehdit oluşturan ve işgal rejiminin bu kısım üzerindeki tahakkümünü güçlendirmeyi amaçlayan sözde "İkinci Beş Yıllık Kalkınma Planı"nı kabul etmişti. Plan için iki milyar şekel bütçe tahsis edildiği belirtildi. 

Plan değişik maddeler içeriyor. Bunların başında Kudüs'te Filistinlilerin mahallelerinde işgal polislerinin ve belediye zabıtalarının sayısının artırılması yer alıyor. Böyle bir şey ise Filistinliler üzerindeki tehdidin artması ve demir yumruğun daha da güçlenmesi anlamına geliyor. 

Planın hedeflerinden biri de Kudüs şehrinde İsrail işgal rejiminin eğitim programına göre eğitim alan öğrencilerin sayısını artırmak. Bununla birlikte Kudüs ahalisinden İsrail üniversitelerinde ve yüksek öğretim kurumlarında okuyacak Filistinlilerin oranlarının azaltılması hedefleniyor. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) konuyla ilgili yaptığı açıklamada işgal rejiminin Kudüs'e yönelik sözde "İkinci Beş Yıllık Kalkınma Planı"na tepki gösterdi. Hamas, bu planın gerçekte bir yahudileştirme ve çirkin bir ırkçı tasfiye planı olduğuna dikkat çekti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar