SİYONİST ASKERLER BATI ŞERİA'DAKİ GÖSTERİLERE VAHŞİCE MÜDAHALE ETTİ

İsrail işgal güçlerinin bugün (29 Eylül) Cuma namazından sonra düzenlenen haftalık gösterilere ve protesto eylemlerine müdahalede bulunması sebebiyle Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinde muhtelif yerlerde onlarca kişi yaralandı ya da atılan gaz bombaları yüzünden nefes alma krizleri yaşadı. 

Görüntülenme: 273 Tarih: 29 Eylul 2023 11:46
SİYONİST ASKERLER BATI ŞERİA'DAKİ GÖSTERİLERE VAHŞİCE MÜDAHALE ETTİ

Nablus'un doğusundaki Beyt Decen kasabasında düzenlenen haftalık gösteriye işgal güçlerinin müdahalede bulunması ve gaz bombaları atması sebebiyle onlarca Filistinlinin yanı sıra bir yabancı gazeteci ile bir yabancı aktivist yaralandı. 

Filistin Kızılayı'nın Nablus şubesinin Acil Yardım Birimi Müdürü Ahmed Cibril 3 Filistinlinin atılan gaz bombalarının doğrudan isabet etmesi sebebiyle birinin yüzünden, ikisinin de göğsünden yaralandığını, hepsine de olay yerinde acil müdahalede bulunulduğunu söyledi. 

Cibril ayrıca, gaz bombalarının yaydığı zehirli gazlardan zarar gören 23 kişiye olay yerinde müdahale edildiğini, bunlardan birinin bir yabancı gazeteci birinin de Filistin halkının hak mücadelesine destek verenlerden olan bir yabancı aktivist olduğunu ifade etti. 

Beyt Decen'de siyonist işgalcilerin arazi gaspına ve yahudileştirme faaliyetlerine karşı her hafta Cuma günü Cuma namazı sonrasında protesto yürüyüşü düzenleniyor. Bugün de Beyt Decen Arazilerini Savunmak İçin Halk Komitesi'nin çağrısıyla gasp tehdidiyle karşı karşıya olan arazilere doğru bir yürüyüş düzenlendi.

Batı Şeria'nın diğer bölgelerinde düzenlenen haftalık gösterilere de işgalcilerin müdahale ettiği, çatışmalar ve yaralanmalar vuku bulduğu haber verildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar