TUBAS VE NABLUS'TA ÇATIŞMA

İsrail işgal güçlerinin bugün (28 Eylül Perşembe) sabaha doğru gerçekleştirdikleri baskınlar ve esir alma operasyonları Filistin'in Batı Şeria bölgesindeki Tubas ve Nablus'ta çatışmalara neden oldu.  

Görüntülenme: 256 Tarih: 28 Eylul 2023 13:04
TUBAS VE NABLUS'TA ÇATIŞMA

İşgal güçlerinin karadan Tubas şehrine ve Türk Hastanesi çevresine baskın düzenledikleri sırada havada da Tubas şehrinin üstünde işgal uçaklarının uçuş yaptıkları gözlemlendi. 

İşgal güçlerinin Tubas Türk Hastanesi civarından çekilmeleri esnasında Filistinli gençlerle aralarında çatışmalar meydana geldiği belirtildi. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugayları'nın Batı Şeria bölgesindeki yapılanmasının Tubas'taki mensuplarının işgal güçlerine karşı fiili mücadelede bulundukları belirtildi. 

İşgal güçlerinin Tubas'ta arandıklarını ileri sürdükleri kişilerden herhangi birini esir alamadan çekilmek zorunda kaldıkları bildirildi. 

Nablus'ta ise işgal ordusuna ait intihar saldırısı düzenleyen bir İHA'nın Balata Mülteci Kampı'nın Pazar Caddesi üzerinde patladığı ve işgalci askerlerin Balata Mülteci Kampı ahalisinden Şafii Ali Talib Şafii isimli bir genci esir aldıkları haber verildi. 

Nablus bölgesinde de işgal güçleriyle Filistinli direnişçiler arasında çatışmalar meydana geldiği bilgisi verildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar