MUSA EBU MERZUK TÜRKİYE İLE SİYONİST İSRAİL ARASINDAKİ GAZ ANLAŞMASINI DEĞERLENDİRDİ

“Ortadoğu’nun Geleceğinde Filistin’in Yeri” isimli toplantı için İstanbul’da bulunan Filistin Direniş Hareketi HAMAS liderlerinden Musa Ebu Merzuk, İsrail’in gasbettiği Filistin gazının Türkiye aracılığıyla Avrupa’ya taşınması hususunu Millî Gazete’ye değerlendirdi. 

Görüntülenme: 314 Tarih: 29 Eylul 2023 20:51
MUSA EBU MERZUK TÜRKİYE İLE SİYONİST İSRAİL ARASINDAKİ GAZ ANLAŞMASINI DEĞERLENDİRDİ

İsrail rejimi ile Türkiye arasındaki normalleşmeyi de değerlendiren Ebu Merzuk, “Biz ilke olarak İsrail ile yürütülen ilişkilere karşıyız. Gaz meselesine gelince, gaz bizim gazımız. İsrail tarafından çalınan ve gasbedilen bir gaz söz konusu” dedi. İsrail rejimi, yıllardır Filistin’e ait 2.200 milyar metreküp doğal gaz yataklarına sahip Leviathan ve Tamar doğal gaz sahalarını gasbedip sıvılaştırarak Avrupa’ya ihraç ediyor.

Filistin Direniş Hareketi HAMAS liderlerinden olan hareketin Uluslararası Dış İlişkiler Ofisi Başkanı Musa Ebu Merzuk, İstanbul'da “Ortadoğu'nun Geleceğinde Filistin'in Yeri” isimli toplantıda, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.  “Ortadoğu'nun Geleceğinde Filistin'in Yeri” isimli toplantı için İstanbul’da bulunan Filistin Direniş Hareketi HAMAS liderlerinden Musa Ebu Merzuk, İsrail’in gasbettiği Filistin gazının Türkiye aracılığıyla Avrupa’ya taşınması hususunu Millî Gazete’ye değerlendirdi. İsrail rejimi ile Türkiye arasındaki normalleşmeyi de değerlendiren Ebu Merzuk, "Biz ilke olarak İsrail ile yürütülen ilişkilere karşıyız. Gaz meselesine gelince, gaz bizim gazımız. İsrail tarafından çalınan ve gasbedilen bir gaz söz konusu" dedi. İsrail rejimi, yıllardır Filistin’e ait 2.200 milyar metreküp doğal gaz yataklarına sahip Leviathan ve Tamar doğal gaz sahalarını gasbedip sıvılaştırarak Avrupa’ya ihraç ediyor.

“İSRAİL İLE HİÇBİR İLİŞKİYİ KABUL ETMİYORUZ”

Ebu Merzuk, Millî Gazete'nin yönelttiği, "Geçtiğimiz günlerde New York'ta düzenlenen BM Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İsrail rejimi Başbakanı Benjamin Netanyahu bir araya geldi. Yapılan görüşmede, İsrail’in gasbettiği Filistin gazının Avrupa'ya ihraç edilmesi konusu da masaya yatırıldı. Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna da cevap verdi. Konuya ilişkin olarak dikkat çeken sözler sarf etti. Ebu Merzuk, İsrail ile hiçbir ilişkiyi kabul etmediklerini belirtti ve gelecekte İsrail diye bir şey olmayacağını da kaydetti.

“GAZ, BİZİM GAZIMIZ”

İsrail rejimi ile Türkiye arasında yapılan görüşmeleri değerlendiren Ebu Merzuk, "Biz ilke olarak İsrail ile yürütülen ilişkilere karşıyız. Gaz meselesine gelince, gaz bizim gazımız. İsrail tarafından çalınan ve gasbedilen bir gaz söz konusu. Gazze açıklarında büyük kaynaklar var" dedi. Musa Ebu Merzuk, Türkiye ile İsrail arasındaki gaz anlaşmasının ABD tarafından talep edildiğini de dile getirdi. Ebu Merzuk, bu görüşünü Rusya-Ukrayna Savaşı'nın AB'de gaz açığı oluşturmasına dayandırdı.

“İSRAİL REJİMİ, YILLARDIR FİLİSTİNLİLERİN GAZINI GASBEDİP SATIYOR”

İsrail rejimi, yıllardır Filistin ve Akdeniz’de doğal gaz çalışmaları yürütüyor. Filistin’e ait 2.200 milyar metreküp doğal gaz yataklarına sahip Leviathan ve Tamar doğal gaz sahalarını gasbeden İsrail, 2020 yılında Ürdün ve Mısır’a doğal gaz satmaya başlamış, İsrail’den giden gazın bir kısmı da Mısır’da sıvılaştırılarak, Avrupa’ya da ihraç edilmişti.

DOĞAL GAZI TÜRKİYE ÜZERİNDEN AVRUPA’YA SATMAK İSTİYOR

Filistinlilere ait olan doğal gazı çıkaran ve 2020 yılından beri de sıvılaştırarak satan Siyonist İsrail’in son hedefinin, gasbettiği gazı Türkiye üzerinden Avrupa’ya satmak olduğu biliniyor. Millî Gazete, daha önce “Gasbetti, çıkarttı, satıyor” gibi birçok manşetiyle konuyu gündemde tutmuştu.

MİLLİ GAZETE

Yorumlar