İŞGALCİ İSRAİL BATI ŞERİA'DA YERLEŞKE ALANLARINI GENİŞLETİYOR

İsrail işgal güçleri Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Selfit vilayetinde Filistinlilere ait onlarca dönüm araziyi buldozerlerle düzlerken, Cenin'de de iş yeri olarak kullanılan bazı binaları yıktılar.  

Görüntülenme: 354 Tarih: 28 Eylul 2023 21:14
İŞGALCİ İSRAİL BATI ŞERİA'DA YERLEŞKE ALANLARINI GENİŞLETİYOR

Bruqin Belediyesi Başkanı Emin Sabra, işgal güçlerine ait buldozerlerin Selfit'e bağlı Bruqin Belediyesi sınırları içinde kalan ve Filistinlilere ait olan arazilerde 50 dönümlük bir araziyi tamamen düzlediklerini, bunu yapmaktaki amaçlarının ise Filistinlilerden gasp edilerek inşa edilen yahudi yerleşim merkezinin oturum alanını genişletmek olduğunu dile getirdi. 

Başkan Sabra, işgal güçlerinin söz konusu yahudi yerleşim merkezinin hizasına düşen arazilerde düzleme çalışmalarını artırdıklarına, bundaki amaçlarının ise düzlenen arazileri yerleşim merkezinin oturum alanına dahil etmek olduğuna dikkat çekti. 

Öte yandan Cenin'in kuzeydoğusundaki El-Celeme askeri kontrol noktası yakınında yine işgalcilere ait buldozerler Filistinliler tarafından iş yeri olarak kullanılan bazı binaları yıktılar. 

İşgalcilerin bugün (27 Eylül Çarşamba) ayrıca bölgede yedi binaya inşaatı durdurma ihtarında bulundukları haber verildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar