SİYONİST İŞGAL GÜÇLERİ BATI ŞERİA'DA FİLİSTİNLİLERE AİT BİR EVİ YIKTI

İsrail işgal güçleri bugün (26 Eylül Salı) Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinin orta kesiminde yer alan Eriha'nın Arab Zayid mıntıkasında Filistinlilere ait bir evi ve ahırı yıktı.  

Görüntülenme: 365 Tarih: 26 Eylul 2023 03:05
SİYONİST İŞGAL GÜÇLERİ BATI ŞERİA'DA FİLİSTİNLİLERE AİT BİR EVİ YIKTI

El-Beyder Bedevilerin Haklarını Savunma Teşkilatı Başkanı Hasan Melihat işgal güçlerinin zikredilen mıntıkaya baskın düzenlediklerini ve henüz inşaat halinde olan, Davud Zayid Reşayide isimli bir vatandaşa ait bir evle ahırı yıktığını söyledi. Melihat, işgal görevlilerinin bu iki binanın yıkımı için birkaç gün önce ihtarda bulunduklarını ifade etti. 

Bu arada yahudi yerleşimcilerin de Eriha şehrinin kuzeyindeki El-Avca kasabasında Abdülkadir Meşarika isimli bir Filistinliye ait evi yıktıkları haber verildi. Yerleşimcilerin saldırıları ve yıkımları karşısında işgal rejimi herhangi bir sorgulama yapmayarak onları bu tür saldırı ve yıkımlara teşvik ediyor. 

Abdülkadir Meşarika, yerleşimcilerden bir grubun evine saldırdıklarını, sonra yıktıklarını ve etrafındaki ağaçları da kestiklerini söyledi. Meşarika 70 m2 yüzölçümüne sahip evinin El-Avca kasabasında A kategorisine giren bölgede yer aldığına dikkat çekti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar