BATI ŞERİA'DA SİLAHLI DİRENİŞ EYLEMLERİ

Filistinli direnişçiler bugün (26 Eylül Salı) öğle saatlerinde Filistin'in Batı Şeria bölgesinde bulunan Tulkerem şehri yakınında işgal ordusuna ait bir mevziye ve Eriha şehri yakınında da işgalcilere ait bir araca yönelik olarak silahlı saldırı gerçekleştirdiler.  

Görüntülenme: 307 Tarih: 26 Eylul 2023 16:42
BATI ŞERİA'DA SİLAHLI DİRENİŞ EYLEMLERİ

İşgal ordusu sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, işgal ordusunun Tulkerem yakınındaki bir mevzisine silahlı saldırı düzenlendiğini ancak herhangi bir yaralanma olayı olmadığını söyledi. İşgal ordusu sözcüsü işgalci asker ve polislerin eylemi gerçekleştiren kişileri arama çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi ancak olay ve sonrasındaki gelişmeler hakkında herhangi bir ayrıntıya yer vermedi. 

Siyonistlere ait Kanal 14 isimli tv kanalının yayınladığı bir habere göre Eriha'da da Çiftlik köyü yakınında bir "İsrail vatandaşı"na ait arabaya silahlı saldırı düzenlendi. Haberde buradaki silahlı saldırıda da herhangi bir yaralanma olayı olmadığı iddia edildi. 

Görgü tanıkları işgal ordusu görevlilerinin El-Hamra Kavşağı civarında birçok geçit yerine askeri kontrol noktası koyarak geniş çaplı arama çalışmaları başlattıklarını dile getirdiler.

Filistin Bilgi Merkezi'nin raporuna göre Batı Şeria ve Kudüs'te 15-21 Eylül tarihleri arasında işgalci askerlere ve onların milis güçleri niteliğindeki yahudi yerleşimcilere yönelik olarak 19'u silahlı saldırı olmak üzere 247 direniş eylemi gerçekleştirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar