GÜNEY AFRİKA'DAN FİLİSTİN KARARI

Siyonist rejimin bağımsız bir Filistin devletinin uluslararası forumlarda tanınmasını engelleme yönündeki baskısının gölgesinde Güney Afrika hükümeti, bağımsız bir Filistin devletinin oluşumunu desteklemek amacıyla tüm Filistin vatandaşlarının herhangi bir izin almadan 90 günlük vizeyle bu ülkeye seyahat edebileceğini açıkladı. 

Görüntülenme: 414 Tarih: 24 Eylul 2023 00:17
GÜNEY AFRİKA'DAN FİLİSTİN KARARI

Güney Afrika hükümeti, Siyonist rejimin işgaline karşı Filistin direnişini desteklemek ve uluslararası forumlarda bağımsız Filistin devletini tanımak amacıyla, Filistin pasaportuna sahip tüm Filistin vatandaşlarının, diğer ülkelerdeki Güney Afrika büyükelçiliklerinden vize almalarına gerek kalmadan bu ülkeye seyahat edebileceklerini duyurdu.

Güney Afrika makamlarının onayıyla artık tüm Filistin vatandaşları, diğer ülkelerdeki Cape Town büyükelçiliklerinden vize almadan 90 gün süreyle Güney Afrika'ya girebilecek.

Güney Afrika Dışişleri Bakanlığı yaptığı resmi açıklamada, bu eylemi, Güney Afrika hükümetinin ve ulusunun, her zaman sömürgecilik ve apartheid ile mücadele yolunda ilerleyen Filistin ulusuna yönelik yeni bir dayanışma mesajı olarak değerlendirdi.

Güney Afrika Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin açıklamasına göre bu karar, 18 Eylül Pazartesi gününden itibaren bu ülkenin tüm havalimanlarına, limanlarına ve sınır kapılarına bildirildi ve şu an yürürlükte.

Cape Town’un, Filistin vatandaşlarını bu ülkeye seyahat için vize almaktan muaf tutması, Tel Aviv’in, bağımsız bir Filistin devletinin tanınmasını ve kurulmasını önlemek ve geciktirmek için uluslararası forumlarda baskısını sürdürdüğü bir durumda gerçekleşmiştir.

Ülkeleri onlarca yıldır siyahilere karşı apartheid rejimine ev sahipliği yapan Güney Afrikalı yetkililer, 2001 yılında Filistin'e destek veren 3 binden fazla sivil toplum kuruluşunun katılımıyla gerçekleştirilen Durban 1 Zirvesi'nde Siyonist rejimi, ırkçılık ve apartheid'a dayalı bir sistem olarak nitelendirmişti.

rasthaber

Yorumlar