AHMED ABDULHADİ AYNU'L HİLVE'DEKİ OLAYLARI DEĞERLENDİRDİ

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Lübnan Temsilcisi Ahmed Abdülhadi, Aynu’l-Hilve Filistin Mülteci Kampı’nda yaşanan olayların tesadüf olmadığını ve Lübnan’daki Filistinli varlığını hedef alan bir projenin parçası olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 367 Tarih: 24 Eylul 2023 16:40
AHMED ABDULHADİ AYNU'L HİLVE'DEKİ OLAYLARI DEĞERLENDİRDİ

Filistin Enformasyon Müessesesi (FİMED)’in “X” sitesi üzerinden düzenlediği sohbet programına katılan Abdülhadi, işgal rejiminin Hamas ve Hizbullah’ın Batı Şeria’daki direnişi Lübnan’dan yönettiklerine dair iddiasına işaret ederek, işgalcilerin “Siz bizim sahamızı karıştırırsanız biz de sizin sahanızı karıştırırız” dediklerini ifade etti.
 

Olayların Lübnan’ın gaz arama faaliyetleriyle de ilgisi olduğuna dikkat çeken Abdülhadi, kamplardaki silahın gaz arama ve çıkarma çalışmalarını yürütecek şirketler için güvenlik tehdidi oluşturabileceği korkusuyla kampların silahtan arındırılmasının planlandığını belirtti.
 

Abdülhadi, Hamas’a Aynu’l-Hilve’deki olayların arkasında uluslararası ve bölgesel güçlerin bulunduğuna dair bilgi ulaştığını açıkladı.
 

Hamas’ın Filistin mülteci kamplarının terör yuvaları olarak nitelendirilmesine kesinlikle reddettiğini bildiren Abdülhadi, Aynu’l-Hilve’de “terörle mücadele” kavramının gündeme getirilerek Lübnan devletinin dışarıdan yardım istemesinin sağlanmaya çalışıldığını ve böyle bir durumun gerçekleşmesi halinde direnişin terör olarak damgalanacağını kaydetti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar