SİYONİST GÜÇLER BATI ŞERİA'NIN BAZI BÖLGELERİNE BASKIN DÜZENLEDİ

İşgal güçleri bugün (11 Eylül Pazartesi) Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Cenin bölgesine ve Akabetu Cebr Mülteci Kampı'na baskın düzenlediler. Ayrıca dün gece ve bugün sabah Batı Şeria ve Kudüs'te geniş çaplı tutuklama operasyonları düzenlediler. Bazı yerlerde direnişçiler işgalcilere karşı durdu ve bu yüzden çatışmalar meydana geldi.  

Görüntülenme: 364 Tarih: 11 Eylul 2023 01:51
SİYONİST GÜÇLER BATI ŞERİA'NIN BAZI BÖLGELERİNE BASKIN DÜZENLEDİ

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin yerel kaynaklara dayanarak verdiği haberlere göre işgal güçleri Cenin şehrinin doğusundaki El-Beyadir Mahallesi'ne baskın düzenlediler. Buraya büyükçe bir kamyonun karöserine saklanarak baskın düzenleyen işgalci askerleri direnişçiler fark etti ve onlarla çatışmaya girdiler. Bunun üzerine işgal ordusu bölgeye takviye güçler gönderdi.

İşgal güçleri Akabetu Cebr Mülteci Kampı'na da baskın düzenledi ve burada da şiddetli çatışmalar meydana gelmesi üzerine işgal ordusu takviye güçler gönderdi. 

Filistin Kızılayı buradan ayaklarından gerçek mermilerle yaralanmış ikisi çocuk üç kişinin Eriha Hastanesi'ne nakledildiğini duyurdu. 

İşgal güçleri ayrıca gece ve sabah saatlerinde Batı Şeria ve Kudüs'te birçok yere tutuklama amaçlı baskın düzenledi. Baskıncılar evlere girerek çirkin bir şekilde ve ev halklarına hakaretlerde bulunmak, eşyalara zarar vermek suretiyle aramalar yaptılar. 

İşgalcilerin El-Halil'de 8 kişiyi, Ramallah'ın kuzeyindeki bir çiftlikte bir kişiyi, Cenin'in Beyadir Mahallesi'nde bir kişiyi, Kudüs'ün Biddu kasabasından 2 kişiyi tutukladılar. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar