DAVİD BARNE İRAN-RUSYA ARASINDAKİ ASKERİ ORTAKLIKTAN RAHATSIZ

ABD'nin İran ile Rusya arasındaki askeri işbirliğine ilişkin güçlü kaygılarını dile getirmesinin ardından bu ortaklık şimdi Siyonist rejimi de korkuttu. 

Görüntülenme: 344 Tarih: 11 Eylul 2023 19:05
DAVİD BARNE İRAN-RUSYA ARASINDAKİ ASKERİ ORTAKLIKTAN RAHATSIZ

Mossad Başkanı David Barne, pazar günü yaptığı açıklamada; İsrail'in Rusya'nın İran'a gelişmiş silahlar satmasından endişe duyduğunu söyledi.
Herzliya'daki Reichman Üniversitesi'ndeki bir güvenlik enstitüsünün yıllık konferansında yaptığı konuşmada, İran'ın Rusya'ya uzun menzilli ve kısa menzilli füzeler sağlama planlarının olduğunu iddia etti.
Barne, korkumuzun Rusların İran'a kayıpları karşılığında gelişmiş silahlar göndermesi olduğunu ve bunun da buradaki varlığımızı kesinlikle tehlikeye atacağını sözlerine ekledi.
Herhangi bir delil sunmadığı iddiasında ise İran'ın Rusya'ya füze tedarik etme çabalarının savaşın ortasında sekteye uğradığını ifade etti. Yakında daha fazla anlaşmanın iptal edileceğine dair bir his olduğunu iddia etti.
Tahran ile Moskova arasındaki askeri işbirliği başından beri Batılı ülkeleri endişelendiriyordu ve artık Tel Aviv de bu durumdan korkuyor.
Mossad şefi ayrıca İran'ın yurtdışındaki İsraillilere ve Yahudilere saldırma çabalarını sürdürdüğünü ve geçtiğimiz yıl 27 saldırının engellendiğini iddia etti.

tesnim

Yorumlar