BATI ŞERİA'DA BASKIN FURYASI

Siyonist işgal güçleri bu gece sabaha doğru (8 Eylül Cuma) yine Filistin'in Batı Şeria bölgesinde muhtelif yerlere baskınlar düzenledi. Baskınlar yüzünden çatışmalar meydana geldi.  

Görüntülenme: 410 Tarih: 08 Eylul 2023 20:00
BATI ŞERİA'DA BASKIN FURYASI

Hanzala Merkezi'nin verdiği bilgilere göre işgal güçleri Ramallah yolu üzerinde bulunan Nuru Şems Mülteci Kampı'na düzenledikleri baskında ikisi özgürleştirilmiş eski esirlerden olan 5 Filistinliyi tutukladı. 

İşgalcilerin gece yarısından sonra Cenin'in güneyindeki Biru'l-Başa (Pir Paşa) köyüne düzenledikleri baskında çıkan çatışmalarda gaz bombaları atmaları sebebiyle birçok kişinin nefes alma krizi yaşadığı belirtildi. 

Yerel kaynaklar ayrıca Salim, Hacizi, Dutan ve El-Celeme bölgelerinde de çatışmalar meydana geldiği ancak henüz herhangi bir yaralanma olayından söz edilmediği bilgisi verdi. 

İşgal güçlerinin ayrıca Tura köyünü bastıkları ve Yabed ve Arrabe kasabalarını birbirine bağlayan yol üzerinde askeri kontrol noktaları oluşturdukları haber verildi. 

İşgalci askerler tarafından himaye edilen yahudi yerleşimci teröristler de Eriha'nın kuzeyindeki El-Avca köyüne saldırı gerçekleştirdiler.

İşgal güçleri rutin hale getirdikleri ve genellikle gece yarısından sonra ve şafak sökmeden önce gerçekleştirdikleri baskınlarda evlerin mahremiyetlerini ihlal ediyor, insanları uygun olmadıkları bir halde yataklarından kaldırıyor, geniş çaplı aramalar yapıyor, özel eşyalarını karıştırıyor, ev eşyalarına büyük zarar veriyor, buldukları zaman kıymetli eşyalarını ve paralarını çalıyor, silahlarıyla dehşet saçarak çocukları korkutuyor ve bazılarını da gözaltına alıyorlar. Bu baskınlar yüzünden işgal altındaki Kudüs'te ve Batı Şeria bölgesinde yaşayan Filistinliler hiçbir zaman güven ve huzur içinde yatamıyor. Çünkü her an bir işgalci ekibin baskın düzenlemesi ihtimali var.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar