HAMAS'TAN MAHMUD ABBAS YÖNETİMİNE TEPKİ

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Filistin Yönetimi'ne bağlı güvenlik görevlilerinin İslami Kitle'ye mensup üniversite öğrencilerini siyasi ve sosyal faaliyetlerinden dolayı tutuklamasının kesin bir şekilde reddedilmesi gereken ve sadece siyonist işgalcilerin işine yarayan bir uygulama olduğunu dile getirdi.  

Görüntülenme: 481 Tarih: 08 Eylul 2023 08:39
HAMAS'TAN MAHMUD ABBAS YÖNETİMİNE TEPKİ

Hamas konuyla ilgili açıklamasında, Filistin güvenlik organlarının bu hareketlerinin işgalci siyonistlere bedavadan hizmet sunmak anlamına geldiğini, Filistin halkının bütün ahlaki ve ulusal değerlerine, işgale karşı topluca mücadele etmekle ilgili tüm prensiplerine aykırı olduğunu ifade etti. 

Hamas, güvenlik güçlerinin söz konusu uygulamalarının öğrencilerin sıkıntılarının ve acılarının artmasına, Filistinlilerin yaralarının daha da derinleşmesine sebep olduğuna dikkat çekti. 

Açıklamada öğrencilerin kültürel ve sosyal faaliyetlerinin, köklü ulusal direnişin önemli alanlarından ve adreslerinden birini oluşturduğunu dolayısıyla öğrenci hareketinin siyonist işgale karşı direnişin temel sütunlarından bir sütun olduğunu, bu sütunun zayıf düşürülmemesi, Filistin direnişine uzun yıllardan beri büyük katkılar sağlayan öğrenci hareketinin moral gücünün yıpratılmaması gerektiğini vurguladı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar