BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE DİRENİŞ EYLEMLERİ SÜRÜYOR

İşgal güçlerinin tüm gaddarlıklarına ve saldırgan tutumuna rağmen Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs bölgelerinde İsrail işgal güçlerine ve onların himayesi altında milis güçleri görevi gören yahudi yerleşimci çetelerine yönelik direniş eylemleri hız kesmeden devam ediyor. 

Görüntülenme: 568 Tarih: 08 Eylul 2023 19:17
BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE DİRENİŞ EYLEMLERİ SÜRÜYOR

Filistin Bilgi Merkezi'nin son yayınladığı günlük raporuna göre de, raporun hazırlanmasından öncesine tekabül eden 24 saatlik süre içinde işgal güçlerine ve yerleşimci çetelere yönelik olarak Filistin'in Batı Şeria ve Kudüs bölgelerinde toplamda 13 direniş eylemi gerçekleştirildi. Bu eylemlerde işgalci siyonistlerden 3 kişi yaralandı. 

Rapora göre eylemlerden birinde silahlı saldırı, birinde de patlayıcılarla saldırı gerçekleştirildi. Bazı eylemlerde molotof kokteylleri atıldı. 8 noktada da işgalcilerin veya onların himayesindeki yahudi yerleşimcilerin baskınlarının önlenmek istenmesi sebebiyle işgalcilerle direnişçiler arasında çatışmalar meydana geldi. 

Filistinli gençler Kudüs'teki Şuafat askeri kontrol noktasında işgalci askerlere molotof kokteylleri ve taş attı. 

Cenin'in Kabatiye kasabasında direnişçiler işgal askerlerine ateş etti ve burada şiddetli çatışmalar meydana geldi. 

Nablus'un Sebastiye kasabasında da işgalcilerle Filistinli gençler arasında çatışmalar meydana geldi. 

Ayrıca Beytlahim'in Ed-Devha kasabasında, Kalkilya'nın Azun kasabasında ve daha başka noktalarda çatışmalar vuku buldu. Bu çatışmalarda direnişçiler işgalcilerin üzerine taş ve molotof kokteylleri attı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar