İİT'DEN GEÇİCİ İSRAİL REJİMİNE KINAMA

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), siyonist işgalci askerlerin, El-Halil'de 5 Filistinli kadına saldırıda bulunmasını ve onları elbiselerini çıkarıp çırılçıplak soyunmaya zorlamasını kınadı.  

Görüntülenme: 459 Tarih: 07 Eylul 2023 21:07
İİT'DEN GEÇİCİ İSRAİL REJİMİNE KINAMA

İİT konuyla ilgili açıklamasında uluslararası insan hakları kuruluşlarını da siyonist işgal rejiminin bu insanlık dışı uygulamaları ve baskıları karşısındaki sorumluluklarını yerine getirmeye çağırdı. İşgal güçlerinin Filistinlilere yönelik vahşice uygulamalarının son bulması için harekete geçilmesi gerektiğini hatırlattı. 

B'tselem isimli bir "İsrail" insan hakları kuruluşu geçtiğimiz pazartesi günü yayınladığı raporda, işgal ordusuna mensup askeri devriyede yer alan ve yanlarında köpekleri bulunan 2 askerin, El-Halil ahalisinden bir aileye mensup 5 kadına şiddet uygulayarak onları teker teker soyunmaya ve karşılarında çırılçıplak dolaşmaya zorladığını kamuoyuna açıklamıştı. 

Şiddete maruz kalan kadınlar, 10 Temmuz 2023 tarihinde meydana gelen olayda askerlerin kendilerine, isteklerini yerine getirmemeleri durumunda köpeklerini üzerlerine salacakları tehdidinde bulunduklarını dile getirmişlerdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar