GASIP İSRAİL YENİ BİR İŞGAL PROJESİNE İMZA ATTI

İsrail işgal rejiminin Ulaştırma Bakanı Miri Regev, son yılların en büyük çaplı yahudileştirme projesi olarak kabul edilen, Tel Aviv ile El-Ağvar'a kadar olan bölgedeki yahudi yerleşim merkezleri arasında bağlantı kuran otoyol inşa edilmesi projesini onayladı.  

Görüntülenme: 458 Tarih: 07 Eylul 2023 18:40
GASIP İSRAİL YENİ BİR İŞGAL PROJESİNE İMZA ATTI

Siyonistlere ait Yedinci Kanal isimli tv kanalının yayınladığı habere göre 5 Nolu Otoyol olarak isimlendirilen bu otoyol Tel Aviv ile Batı Şeria'nın kuzeyindeki Za'tere Kavşağı'nı birbirine bağlayan bir anayol ve ara yollardan oluşacak. Genişletme çalışmalarını da kapsayacak proje için 2 milyar şekel (14 milyar tl) bütçe tahsis edileceği belirtildi. 

Anayolla bağlantılı olarak dört tane de büyük ara yol yapılacağı ve böyle bir yol çalışmasının, önümüzdeki 10 yıl içinde Batı Şeria bölgesindeki yahudi yerleşimci sayısını 1 milyona çıkarma planı için önemli bir altyapı unsuru olacağı ifade edildi. 

İşgal rejiminin Ulaştırma Bakanı Regev, söz konusu yol projesinin Batı Şeria bölgesinde yahudileştirme hareketinin başlatılmasından bu yana gündeme gelen en stratejik proje olduğunu söyledi. 

Yapılması planlanan yolun işgal altındaki Filistin'i Akdeniz'den Şeria Nehri'ne doğru enine bölen en uzun yol olacağı güvenlik ve politik açıdan birçok yönden stratejik öneme sahip yol projesi olarak görüldüğü ifade edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar