BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE DİRENİŞ EYLEMLERİ SÜRÜYOR

İşgal güçlerinin tüm gaddarlıklarına ve saldırgan tutumuna rağmen Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs bölgelerinde İsrail işgal güçlerine ve onların himayesi altında milis güçleri görevi gören yahudi yerleşimci çetelerine yönelik direniş eylemleri hız kesmeden devam ediyor. 

Görüntülenme: 314 Tarih: 06 Eylul 2023 16:28
BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE DİRENİŞ EYLEMLERİ SÜRÜYOR

Filistin Bilgi Merkezi'nin son yayınladığı günlük raporuna göre de, raporun hazırlanmasından öncesine tekabül eden 24 saatlik süre içinde işgal güçlerine ve yerleşimci çetelere yönelik olarak Filistin'in Batı Şeria ve Kudüs bölgelerinde toplamda 28 direniş eylemi gerçekleştirildi.

Bu eylemlerin başında da işgal güçlerine ve yerleşimcilere ateş etme ve yerleşimcilerin baskınlarını engelleme eylemleri yer alıyor.

Son 24 saat içinde gerçekleştirilen eylemlerden 9'unun işgal güçlerine yönelik silahlı saldırı eylemi , birinin bıçaklı saldırı teşebbüsü olduğu belirtildi. Akşam saatlerinde El-Ağvar bölgesinde gerçekleştirilen silahlı saldırı eyleminde de bir işgal askeri yaralandı. Eylemi gerçekleştiren Muhammed Zebidat isimli genç şehit edildi. 

Eylemci gençler işgal ordusuna ait iki askeri aracı tahrip ettiler. 3 bölgede işgal askerlerine molotof kokteylleri attılar. 8 noktada işgal güçleriyle çatışmalar vuku buldu ve bu çatışmalarda Filistinli gençler işgalci saldırganları taşladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar