GENERAL İSMAİL KAANİ: FİLİSTİN İSLAM DÜNYASININ ATAN KALBİDİR

İran İslam Devrim Muhafızları ordusu Kudüs Gücü Komutanı, Hüseyni Erbain ziyaretçilerini kutsal şehir Kerbela'ya giden yolda Filistinlilerin geçit törenine katılırken "Filistin İslam dünyasının atan kalbidir" dedi. 

Görüntülenme: 402 Tarih: 06 Eylul 2023 16:56
GENERAL İSMAİL KAANİ: FİLİSTİN İSLAM DÜNYASININ ATAN KALBİDİR

İRNA haber ajansının bildirdiğine göre Erbain yürüyüşüne katılmak üzere Irak'a giden Tuğgeneral İsmail Kaani, Kerbela yolunda Filistin mukiplerinde bulunarak  buralardaki alimlerle sohbet etti. General Kaani, Filistin halkını İmam Hüseyin'in (as) Erbain ziyaretçilerine hizmet etmek için bir mukip düzenlemesinden dolayı takdir ederken, Filistin'in İslam dünyasının atan kalbi olduğunu belirterek, İslam dünyasının atan kalbinin hiç durmadığını vurguladı.

"Elaksa nidası" başlığı altında ve "Lebbeyk Ya Hüseyin (as), Lebbeyk  Ya Kudüs" sloganıyla düzenlenen yürüyüşte hazır bulunan Filistinli alimler, Siyonist işgal rejimine ve küresel istikbare karşı mücadelede İran İslam Cumhuriyeti'nin mazlum Filistin halkını savunmaya verdiği desteği takdir ettiler.

General Kaani ayrıca  Necef Eşref'te Hz Ali (as)'ın türbesini ziyaret ettikten sonra Kerbela yolunda bazı mukeplere uğrayarak, buranın hademeleriyle sohbet ederek onlara teşekkür etti.

İran İslam Devrim Muhafızları ordusu Kudüs Gücü Komutanı ayrıca, Irak Haşdi Şabi Örgütü tarafından düzenlenen ve direniş kültürünün geliştirilmesi alanında faaliyet gösteren bu güzergahtaki mukeplerden birini ziyaret ederek,  Hüseyni Erbain ziyaretçilerine hizmet veren Haşdi Şabi örgütünü takdir ederken, bu örgütün kültürel yürüyüşler düzenleme ve aydınlatma alanındaki faaliyetini de değerli bir çalışma olarak nitelendirdi. 

Parstoday

Yorumlar