FİLİSTİNLİ DİRENİŞÇİLER CENİN'DE SİYONİST ASKERLERİN SALDIRISINA KARŞI KOYDU

Siyonist işgalcilerden kalabalık bir birlik bugün (4 Eylül Pazartesi) sabah, Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Cenin şehrine ve Cenin Mülteci Kampı'na baskın düzenledi. Direniş güçleri işgalcilere engel olmak için silahlı mücadele verdi. 

Görüntülenme: 482 Tarih: 04 Eylul 2023 17:41
FİLİSTİNLİ DİRENİŞÇİLER CENİN'DE SİYONİST ASKERLERİN SALDIRISINA KARŞI KOYDU

Çıkan çatışmalarda direnişçilerden ve halktan 5 kişi yaralandı. Direnişçiler işgal güçlerine ait bir insansız hava aracını (İHA) düşürdü. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçlerine direnişçilerin karşı çıkması üzerine işgal ordusu özel birliklerden oluşan takviye güçler gönderdi. Havada da insansız hava araçları ve keşif uçakları uçurmaya başladı. 

Direniş güçlerinin bir İHA düşürmesinin ardından bir İHA da sivil bir arabanın üstünde patladı. 

Tıbbi kaynakların verdiği bilgilere göre işgalcilerin baskınları sebebiyle çıkan çatışmalarda 5 kişinin yaralandığı tespit edildi. 

Olaylarla ilgili olarak Hamas'ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugayları, İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı durumundaki Kudüs Tugayları ve Fetih hareketinin askeri kanadı durumundaki Aksa Şehitleri Tugayları ayrı ayrı yayınladıkları açıklamalarda işgal güçlerine karşı silahla ve patlayıcı maddelerle direndiklerini dile getirdiler. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar